Vesti Vraća se Eddie Edwards, najgori skijaš-skakač svih vremena

Vraća se Eddie Edwards, najgori skijaš-skakač svih vremena

| 07.12.2013. | jutarnji.hr
EddieEdwards540x328

Najgori skijaš-skakač svih vremena Britanac Eddie "The Eagle" Edwards odlučio je da ponovno skače, a za početak nove karijere odabrao je Novogodišnju turneju i skakaonicu u Garmich-Partenkirkenu.

Edwards je prvi Britanac koji je učestvovao u Svetskom kupu u skijaškim skokovima, ali njegovi dometi su bili više nego skromni jer bi po pravilu zauzimao zadnja mesta sa "negativnim" rekordima skakaonica. Zbog njegovih "skokića", koji su svojom kratkoćom bili opasni kao i oni najduži, Međunarodni olimpijski komitet je uveo novo pravilo zbog kojeg se Edwards više nije mogao takmičiti na Olimpijskim igrama.

- Ovo je moja poslednja šansa i osjećam se sposobnim učiniti nešto veliko dok još mogu - kazao je Edwards za list Gloucestershire Echo. Prošle godine je postao otac, ali je obavio i operaciju desnog oka, pa se sigurno neće pojaviti s poznatim maglovitim naočarima.

- Bez tih naočara sada konačno vidim šta radim - kazao je Edwards, koji je u međuvremenu zarađivao novac TV-nastupima, a bio je jedan od nosilaca baklje uoči ZOI u Vancouveru.

 

 

Komentari