Vesti Violinistkinja na skijama u Sočiju 2014.

Violinistkinja na skijama u Sočiju 2014.

| 26.01.2013. | Eurosport
Vanesa Mei

Pop violinistkinja Vanesa Mei je donela odluku da privremeno obustavi svoju umetničku karijeru, kako bi se pripremila za Olimpijske igre u Sočiju 2014. godine. 34-godišnja violinistkinja sa Tajlanda želi da se posveti skijaškim treninzima kako bi učestvovala bar na pet internacionalnih takmičenja sa ciljem da se kvalifikuje za veleslalom i možda slalom takmičenja u Sočiju u februaru 2014. godine.

"Ljudi su iznenađeni kada me vide na skijama. Violinistkinja, orijentalnog porekla, koja je celog svog života živela u gradu", rakla je Vanesa Rojtersu.

"Sanjam da napravim ski bum još od svoje 14. godine i odlučna sam da to i učinim", dodala je Vanesa Mei.

Vanesa je državljanka Velike Britanije ali ima i tajlandski pasoš. Rođena je u Singapuru od majke Kineskinje i oca Tajlanđanina, ali se preselila u Englesku kada joj se majka preudala za Britanca.

"Želim da se takmičim za Tajland, jer postoji deo mene koji je vezan za tu zemlju. Moj otac kao i većina Tajlanđana, nikada nije skijao i veoma je uzbudljivo za mene kao i za Olimpijski komitet Tajlanda što ću pokušati nešto potpuno novo", rekla Vanesa koja je na skije stala sa četiri godine ali je muzička karijera ipak bila njen prioritet.

Rika Rakic iz FIS-a je izjavila da je Vanesa jedna od pet Tajlanđana koji su registrovani u Federaciji i da će biti potrebno da startuje na bar pet takmičenja i da osvoji dovoljan broj bodova kako bi se kvalifikovala za Olimijske igre u Sočiju 2014. godine.


                 Eurosport - Predrag Vukanovic

Komentari