Vesti Vesti sa skijališta Srbije

Vesti sa skijališta Srbije

Kopaonik, Star planina | 04.12.2012. | skis.rs
zasnezavanjevestak1

- Sneg u ski centrima
- Počelo osnežavanje staza na Kopaoniku i Staroj planini
- Besplatno skijanje na Staroj planini za decu Knjaževca
- Otvaranje sezone u ski centrima Kopaonik, Stara Planina i Tornik

Sneg u ski centrima
03.12.2012. Sneg koji  na Kopaoniku pada od prošle noći, prema podacima meteorološke stanice, formirao je snežni pokrivač od 7 do 10 santimetara. Zbog povoljne temperature, koja je u minusu, počelo osnežavanje staza, pa se tako veštački sneg pravi na stazama Karaman greben i Pančićev vrh.

Sneg koji od prošle noći pada i u užičkom kraju dostigao 25 santimetara na Zlatiobru, dok se veće snežne padavine očekuju in a Stroj planini, gde je trenutno oko 3 santimetara snega.


Počelo osnežavanje staza na Kopaoniku i Staroj planini
03.12.2012. U ski centru Kopoanik jutros u 8 časova pušten je u rad sistem za veštačko osnežavanje. Temperatura vazduha je -5°C, što ispunjava uslove za proizvodnju veštačkog snega. Trenutno se osnežava staza Karaman greben, a u toku dana uključiće se topovi i na stazi Pančićev vrh. Na Kopoaniku u ovom momentu radi 6 topova koji su raspoređeni na stazi Karaman greben, a očekuje se uključivanje još 5 topova na stazi Pančićev vrh.

I na staroj planini na radili su topovi na stazi Konjarnik.


Besplatno skijanje na Staroj planini za decu Knjaževca
03.12.2012. Javno preduzeće Skijališta Srbije i opština Knjaževac potpisale su danas Ugovor o besplatnom korišćenju skijališta na Staroj planini za sve učenike koji pohađaju osnovnu ili srednju školu u toj opštini.

Ovim ugovorom, Skijališta Srbije i opština Knjaževac pružaju mogućnost da svi đaci opštine Knjaževac mogu besplatno da skijaju i da se aktivno bave sportom. Na taj način, kao društveno odgovorno preduzeće nastojimo da pružimo šansu svakom detetu da izađe u prirodu i besplatno skija, a samim tim i da stvaramo buduće šampione.

Otvaranje sezone u ski centrima Kopaonik, Stara Planina i Tornik
Određeni su datumi kada će se otvoriti skijaška sezona na najvećim skijalištima u Srbiji:

06.12.2012. - 09.12.2012. Otvaranje ski sezone u ski centru Kopaonik
13.12.2012. - 16.12.2012. Otvaranje ski sezone u ski centru Stara planina
20.12.2012. - 23.12.2012. Otvaranje ski sezone u ski centru Tornik

 

Komentari