Vesti Val di Fiemme 2013. - Japanu zlato u mešovitim skokovima

Val di Fiemme 2013. - Japanu zlato u mešovitim skokovima

Val di Fiemme, Ita | 24.02.2013. | B92
japanfieme2013

Reprezentacija Japana osvojila je zlato u mešovitim timskim skokovima na Svetskom prvenstvu u nordijskim disciplinama u italijanskom Val di Fjemeu.Zlato na normalnoj skakaonici Japanu su doneli Juki Ito, Daiki Ito, Sara Takanaši i Taku Takeuči, koji su zajedno osvojili 1011 bodova.

Drugo mesto, sa 24 boda manje, zauzeo je austrijski tim u sastavu Kijara Helcl, Tomas Morgenštern, Jakelin Šajfridsberger i Gregor Šlirencauer.

Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našli su se Nemci Ulrike Gresler, Rihard Frajtag, Karila Fogt i Zeverin Frojnd, koji su imali manje od dva boda zaostatka u odnosu na Austrijance.

Posle prve runde prvih mešovitih timskih skokova na Svetskom prvenstvu Japanci su imali osam bodova više od Nemaca, dok su Austrijanci bili treći. Tim Japana je u drugoj rundi nastavio tamo gde je stao u prvoj, dok su Morgenštern i Šlirencauer pogurali Austriju do srebra. Iza najbolja tri tima sledili su Norvežani, Francuzi, Amerikanci i Slovenci.

Na Svetskom prvenstvu ski skakače naredno takmičenje očekuje u četvrtak, kada su na programu individualni skokovi na velikoj skakaonici.

Komentari