Vesti Uspešeno završena druga po redu MTB trka „TRI STRANE KOPAONIKA“

Uspešeno završena druga po redu MTB trka „TRI STRANE KOPAONIKA“

Kopaonik | 07.08.2015. | nasvestrane.rs
tsk2015640

Druga po redu međunarodna brdsko biciklistička trka pod nazivom „TRI STRANE KOPAONIKA“, uspešno je završen na terenima nacionalnog parka Kopaonik, u organizaciji sportskog udruženja „Na sve strane“ iz Beograda.

Rekordan broj učesnika, optimalna temperatura i odlično druženje obeležili su vikend na Kopaoniku, koji je na ta dva dana bio središte okupljanja ljubitelja brdskog biciklizma iz cele Srbije, ali i iz regiona.

Učesnici trke „TRI STRANE KOPAONIKA“ došli su iz svih krajeva naše zemlje kako bi uživali u ovoj jedinstvenoj brdsko biciklističkoj trci koja ih je vodila kroz neke od najlepših predela nacionalnog parka Kopaonik.

Kao i prošle godine, učesnici su se takmičili u tri kategorije. Elite ( veliki maraton, 62km, 2500m ), Masters ( srednji maraton, 42km, 1700m ), Hobi – rekreativna ( mali maraton, 22km, 700m ). Novina u odnosu na prošlogodišnje izadnje trke je kategorija Štafeta koja je privukla veliki broj timova koji su se takmičili u generalnom plasmanu ekipa.

Za sve učesnike i posetioce osmišljen je i bogat zabavno-rekreativni sadržaj. U subotu 01. avgusta, održan je EXPO sajam opreme iz sveta biciklizma, zatim „Pasta party“, kao i zabavna trka „Eliminator race“, gde su se učesnici oprobali na brzoj i kratkoj stazi sa preprekama.

Glavni događaj MTB vikenda, dugo najavljivana MTB trka „TRI STRANE KOPAONIKA“ startovala je u nedelju 2. avgusta u 10h, kada je kolona sa preko 100 učesnika krenula iz Konaka u pravcu Jarma u osvajanje Kopaonika sa sve tri prilazne strane.

Borba u najtežoj kategoriji, muškoj elitnoj, trajala je sve vreme, a razlika između postolja i četvrtog mesta merila se u sekundama. Nakon 219 minuta intezivnog pedalanja, na cilj je stigao ovogodišnji pobednik Ivan Jovanović iz Kraljeva, drugo mesto pripalo je Srećku Đoliću takođe iz Kraljeva, a treće mesto osvojio je Boris Popović iz Novog Sada. Žensku elitnu kategoriju obeležile su takmičarke iz Hrvatske koje su fenomenalnom vožnjom zaslužile aplauze svih prisutnih. Pobednica je bila Mirjana Kolac iz Hrvatske sa vremenom od blizu 5h neprekidne vožnje, dok je odmah nakon nje sa nekoliko sekundi zaostatka pristigla i Paula Vrdoljak.

Srednji maraton, odnosno masters kategorija, okupila je učesnike od preko 30 godina, pa su se i tu mogli videti odlični rezultati iskusnih i dugogodišnjih brdskih biciklista. Prvo mesto zauzeo je Bojan Vasović, drugi je bio Igor Antić, a treći Nemanja Jotić.

Najmasovnija je svakako bila kategorija Hobi. Ove godine, za rekreativnu kategoriju prijavilo se preko 50 učesnika, a posebnoiznenađenje su bile ženske učesnice koje su se, rame uz rame, takmičile uz muškarce dok su osvajali vrh Suvo rudište na blizu 2000 metara nadmorske visine. Pobednik u muškoj konkurenciji bio je Emir Koca, drugi Dejan Đolić, a treći Željko Ćorić. U ženskoj konkureciji prvo mesto osvojila je Milica Rajković, drugo Milica Stevanović, a treće Ana Kuzmanović.

U kategoriji štafeta, prvo mesto zauzeo je Innovation Cloud, a drugo Orlovac Cross – Crna trava.

Trka „TRI STRANE KOPAONIKA“ je privukla veliku pažnju ljubitelja biciklizma i pre samog početka, a po pozitivnim utiscima i komentarima, može se oceniti da će dogodine ova trka biti još privlačnija.

Ovim putem želimo i zvanično da se zahvalimo svima koji su nesebično pomogli i doprineli da se ovakav jedan događaj održi i to:

Opština Raška, Opština Brus, Opština Vračar, JP Skijališta Srbije, NP Kopaonik, MK Mountain Resort, Gorska služba spašavanja Srbije, Orijentiring Savez Srbije, Human Made studio, MINT creative studio, Pro Elite.

Medijskim prijateljima: RTS, Pink, Sportski Žurnal, Sport, Kurir, 24sata, Message Advertising, Alma Quattro, Bike Magazin, Bike Adria, Urban Bug, Tribe Trails, Skijanje.rs, Info Kop, Kopaonik Online, i svim ostalim portalima koji su podelili vest i najave o trci.

Sponzorima i prijateljima trke: Red Bull – Srbija, SONY – Srbija, Land Rover – Srbija, CROSS, Sport Depot ( outdoor.rs ), Sweet, Dietpharm, Ris cycling, Chrono sport Srbija.

Zvaničnom foto timu trke: Mihailo Milovanović, Neda Mojsilović, Nemanja Mišćević, Jovan Nedeljkov, Boško Timotijević.

Naravno, svim volonterima i našim prijateljima koji su pomogli u organizaciji trke.  Vidimo se i početkom avgusta 2016-te godine na Kopaoniku!


REZULTATI PO KATEGORIJAMA

    ELITNA KATEGORIJA - MUŠKARCI
    Ivan Jovanović 26 (SRB) Elita M 219:29 – 20.000,00 rsd + SONY action cam ASV 200;
    Srećko Đolić 17 (SRB) Elita M 221:42 – 10.000,00 rsd + SONY zvučnik;
    Boris Popović 13 (SRB) Elita M 226:54 – 5.000,00 rsd + SONY power charger;

    ELITNA KATEGORIJA - ŽENE
    Mirjana Kolac 14 (HR) Elita W 291:16 – 150€ za kupovinu preko sajta www.outdoor.rs;
    Paula Vrdoljak 15 (HR) Elita W 291:25 – 50€ za kupovinu preko sajta www.outdoor.rs;

    MASTERS KATEGORIJA
    Bojan Vasovic 39 (SRB) Master 176:13 – 5.000,00 rsd – Ris cycling – Zlatni FOX vaučer, Camelbak bidon;
    Igor Antić 47 (SRB) Master 180:25 – Ris cycling – Srebrni FOX vaučer, Camelbak bidon;
    Nemanja Jotić 35 (SRB) Master 185:28 – Ris cycling – Bronzani FOX vaučer, Camelbak bidon;

    HOBI KATEGORIJA - MUŠKARCI
    Koca Emir (SRB) Hobi M- 62:08 – CROSS bicikl;
    Dejan Đolic (SRB) Hobi M d 66:30 – CROSS robna nagrada;
    Željko Ćorić (SRB) Hobi M- 66:45 – CROSS robna nagrada;

    HOBI KATEGORIJA - ŽENE
    Milica Rajković (SRB) Hobi W 87:22 – 3.000 rsd;
    Milica Stevanović (SRB) Hobi W 95:33 – 2.000 rsd;
    Ana Kuzmanović (SRB) Hobi W 111:48 – 1.000 rsd;

    ŠTAFETNA KATEGORIJA
    Innovation Cloud  (SRB) Stafeta – Adrenalinski vikend za dve osobe na Tari, Off road test vožnja na NAVAK stazi za jednu osobu (Powered by Land Rover Srbija);
    Orlovac cross – Crna Trava (SRB) Stafeta – Produženi vikend za dve osobe u Hotelu Grand (PP, sa korišćenjem SPA & Wellness centra – Powered by MK Mountain Resort), Off road test vožnja na NAVAK stazi za jednu osobu (Powered by Land Rover Srbija);

 

Galerija slika

Komentari