Vesti Uskoro odluka o domaćinu ZOI 2022 - Almati ili Peking?

Uskoro odluka o domaćinu ZOI 2022 - Almati ili Peking?

Lausanne (SUI) | 17.07.2015. | FIS
2022ApplicantCities480

Na 128. sesiji MOK-a koja se od 30. jula do 3. avgusta 2015. održava u Kuala Lumpuru u Maleziji na kojoj će biti doneta odluka o domaćinu Zimskih olimpijskih igara u 2022. godine. Kandidati su Almati - Kazahstan i Peking - Kina.

U dva grada imaju različite pristupe i različita polazišta u svojim ponudama:

Vizija Almatija za ove Igre je ukorenjena u želji da se ubrzaju ekonomske i društvene reforme; gradnja nasleđa za razvoj zimskih sportova u zemlji. Vizija je usklađen sa strategijom razvoja Kazahstana do 2050. Koncept Almatija nastoji da ostvari nasleđe u tri oblasti: Sport i fizička kultura; prostor i infrastruktura kao i ekonomski rast.

U međuvremenu, vizija Pekinga za igre nastoji da zimske sportove uključi u živote ljudi, sa krajnjim ciljem poboljšanja sveukupne kondicije i zdravlja. Peking 2022 je ponudio regionalni koncept sa namerom da razvije zimske sportove u severnoj Kini, u regionu sa više od 300 miliona ljudi. Ova vizija je u potpunosti usklađen sa nacionalnim strategijama i prioritetima ekonomskog rasta.

6. juna 2015. godine, u Olimpijskom muyeju u Loyani u Švajcarskoj Almati i Peking su zvanično predstavili svoje kandidature za članovima MOK-a i predsednicima i generalnim sekretarima Međunarodnih federacija zimskih sportova.

Pogledajte detalje...

 

Komentari