Vesti U Sloveniji se ponovo skija, smo sa negativnim Covid testom.

U Sloveniji se ponovo skija, smo sa negativnim Covid testom.

SLO | 02.01.2020. | FB
Krvavec dec2020 Ivan Zadrovic 2 960x584

Skijališta u Soveniji su uredbom Vlade bila zatvorena od 24. decembra do 01. januara. Jedno od najboljih slovenačkih skijališta Krvavec, je odmah, 01. januara otvorio kapije svojih žičara i ski staze.

Za pristup skijalištu, skijaši moraju kod sebe imati potvrdu o negativnom testu za covid-19, ne stariji od 24 sata, koji će se proveravati na donjoj polaznoj stanici gondole.

Tu na samom skijalištu nije moguće testiranje. Skijaši kod sebe moraju imati potvrdu testiranja kojeg mogu obavit na mnogi drugim mestima bliže svom prebivalištu. Negativni test moraju da imaju i oni koji su već preboleli Koronu. Nužno je da test bude napravljen u Sloveniji. Na primer, ne važi test napravljen u Hrvatskoj radi prelaska granice i ulaska u Sloveniju.
 
Najavljeno je da će od ponedeljka 04.01.2021 vlada obezbeđuje brzo testiranje u svakoj opštini u kojoj se nalazi skijalište, i ti brzi testovi su BESPLATNI.

Uzimajući u obzir sve mere i preporuke, skijaši će ponovo moći da uživaju u skijanju na Krvavcu, iako sudeći prema komentarima na društvenim mrežama, reakcije slovenačkih skijaša su više nego negativne.

I skijalište GOLTE je 01. januara otvoreno za skijaše. Sa kupovinom dnevne ski karte, testiranje je besplatno, inače košta 15 eur.

Na skijalištu KOPE, testiranje košta 15 eur.

Pored pomenutih skijališta Krvavec, Golte i Kope, sa radom su započeli i: Vogel, Pohorje, Velika planina, Ribniško Pohorje, i Kranjska Gora.


         Foto: Krvavec dec2020, Ivan Zadrovic

 

Galerija slika

Komentari