Vesti U saobraćajnoj nesreći poginuo slovenački skijaš Drago Grubelnik

U saobraćajnoj nesreći poginuo slovenački skijaš Drago Grubelnik

Sölden, AUS | 17.11.2015. | 24ur.com
dargo grubelnik7 640x389

Iz austrijskog ski centra Zelden (Sölden) stigla je tužna vest za slovenačko alpsko skijanje. Po povratku sa glečera, u saobraćajnoj nesreći je smrtno stradao bivši slovenački reprezentativac u alpskom skijanju Dragu Grobelnik.

Gruba, kako su ga zvali ski prijatelji, bio je uspešan slovenački alpski skijaš koji je svoju takmičarsku karijeru završio 2007. godine. Od 2013. godine on je radio kao glavni trener bugarske reprezentacije.

I upravo se u utorak 17. novembra vraćao sa jutarnjeg treninga sa glečera Rettenbach. Vozeći kombi u kojem su bili još, najbolji bugarski takmičar u alpskom skijanju Albert Popov i pomoćni trener Dimitar Hristov, izgubio je kontrolu nad vozilom i sleteo sa puta u 270m duboku provaliju.
Spasilačke službe su brzo reagovale, sva trojica povređenih su odmah odveženi u bolnicu u Insbruku i Murnau helikopterom, ali po dolasku u bolnicu u Murnau Grago Grubelnik je preminuo a dvojica teže povređenih saputnika su zadržani na daljem bolničkom lečenju.


Slovenački skijaški savez se oglasio povodom ovog tragičnog događaja:
Grago Grubelnik  1976 - 2015
Ski-savez Slovenije je izgubio izuzetnog takmičara koji je svoj skijaški životni put nastavio u trenerskim vodama u stranim timovima.
Drago se na početku ovog milenijuma nalazio među takmičarima u samom slalomskom vrh. Najbolji rezultat karijere je postigao u švajcarskom Vengnu, gde je od 2000. godine osvojio treće mesto u Svetskom kupu.
Boje Slovenije je branio na Olimpijskim igrama u Naganu, Solt Lejk Sitiju i Torinu, kao i na Svetskom prvenstvu u alpskom skijanju u Beaver Creeku i Sankt-Moricu.
Naše misli su sa Dragovom porodicom i njegovim prijateljima.

 

Komentari