Vesti Trofej Novog Sada u Target sprintu 2017.

Trofej Novog Sada u Target sprintu 2017.

Novi Sad | 02.08.2017. | skbiatlon.org.rs
Target sprint SP2017 lo

I ove godine Sportski klub "Biatlon" iz Novoig Sada u ovom gradu organizuje takmičenje Trofej Novog Sada u Target sprintu 2017. Može se reći da je Target sprint i neka vrsta biatlona koji kombinuje pucanje i trčanje.

Takmičemnje se održava 11-13. avgusta 2017. na lokaciji Gradsko strelište u Novom Sadu, Put Šajkaškog odreda 1a. Nastupaće tačmičari različitih uzrasnih kategorija Juniorke, Juniori, Seniorke, Seniori u disciplinama Individual, Timovi, Mešoviti timovi.


Trči se 3x400m po pretežno travnatom terenu terenu sa gađanjem iz stojećeg stava posle prvog i posle drugog kruga, a treći krug se trči direktno u cilј.

Gađanje će se vršiti na 10 strelјačkih mesta u pet metalnih meta na rastojanju od 10m, prečnik pogotka je 35mm. Puške su tokom trke odložene u soškama, kada takmičar dođe do strelišta uzima svoju pušku i gađa, a potom je odlaže na isto mesto u sošku do sledećeg gađanja.

Svaki takmičar za trku dobija po 15 dijabola za svako gađanje, ukupno 30 dijabola.

Pre starta svake grupe vršiće se upucavanje pušaka u papirne mete radi podešavanja nišana. Svaki takmičar će dobiti 20 dijabola za upucavanje kako bi podesio nišane za svoje potrebe. Vreme upucavanja je 5 minuta.

Startuje po 10 takmičara istovremeno, trči se prvih 400 metara, gađa se dok se ne obori svih pet  meta po stavu ili ne potroši 20 dijabola, zatim se trči drugi krug, gađa drugi put i treći krug se trči u cilј, a ko prvi prođe liniju cilјa pobedio je.

U slučaju prijavlјivanja više od 10 takmičara po kategoriji, formiraće se kvalifikacijone grupe iz kojih prvih troje po plasmanu iz svake grupe ide u finale, a ostali po vremenima.

Timovi se sastoje iz 3 člana (muška ili ženska) i trče svaki jednu celu trku, dok Mešoviti timovi – 2 člana (1 muški i 1 ženski) trče po sledećem šablonu: Ž trči, gađa i predaje štafetu, M trči, gađa i predaje štafetu, Ž trči, gađa i predaje štafetu i M trči, gađa i trči poslednji krug u cilј.

Rok za prijavljivanje za takmičenje je 07.08.2017. Organizator takmičenja je Sportski klub "Biatlon" iz Novoig Sada - www.skbiatlon.org.rs  nsbiathlon@yahoo.com

-----------------------

Reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu u ISSF Target Sprintu

Reprezentativci Srbije nastupili su na Prvom Svetskom prvenstvu u ISSF Target Sprintu koje je od 22-26. juna 2017. održano u mestu Zul u Nemačkoj.
Reprezentaciju su činili Marija Jovanović (14. mesto), Milana Simić (10. mesto), Stevan Đurić (19. mesto) članovi SK Biatlon iz Novog Sada i Mario Domonji (11. mesto) - član SD "Jedinstvo" iz Stare Pazove.
Prvi put je nastupila i mešovita štafeta iz Srbije i to: Milana Simić i Mario Domonji (8. mesto) i Marija jovanović i Stevan Đurić (12. mesto).
Ovo predstavlјa istorijski uspeh za naš tim, a oboreni su i nacionalni rekordi u ovoj sportskoj disciplini.

 

Galerija slika

Komentari