Vesti Trkom u Zeldenu u subotu počinje FIS Svetski kup u alpskom skijanju

Trkom u Zeldenu u subotu počinje FIS Svetski kup u alpskom skijanju

Soelden, Aus | 24.10.2013. | fis
Soelden800x486

Sutra, u subotu 26. oktobra 2013. na programu je prva trka FIS Svetskog kupa u alpskom skijanju u sezoni 2013/14 koja se održava u austrijskom u Zeldenu (Soelden) na Retenbah (Rettenbach) glečeru.

Kao i svake godine, Svetski kup počinje slalom trkama u ženskoj i muškoj kunkurenciji koje će svakako predstavljati prvorazredni svetski sportski događaj predstojećeg vikenda. U subotu je na programu trka skijašica a dan kasnije, u nedelju je trka skijaša. Na obe trke start prve vožnje je zakazan u 9:30 a druge u 12:45. TV prenos na Eurosport kanalu.

Trke Svetskog kupa u Zeldenu su jedine koje se održavaju na glečeru, i predstavljaju prvu priliku da najbolji svetski skijaši odmere svoju novu formu posle višemesečnih napornih treninga i priprema.

Zelden će ove godine po 17. put biti domaćin prvih trka Svetskog kupa, a prvi put je bio 1993. godine. Samo tri trke su morale da budu otkazane zbog lošigh vremenskih uslova, muška i ženska trka u 2006. kao i trka muškaraca 2010. godine.

Prošlog četvrtka , FIS direktor trka u ženskoj konkurenciji Markus Mayr sproveo je zvaničnu FIS kontrolu staza i potvrdio spremnost za oba takmičenja.

Pored trka, kao i svake godine, Zelden će biti domaćin mnogih propratnih dešavanja. Brojne konferencije za štampu, najava "Skieur d'Or 2013" i druga promotivna događanja će obezbediti uzbudljiv vikend za početak sezone.

Na tradicionalnom FIS forumu "Alpinum 2013" zakazanom za petak, 25. oktobar u 13:30 časova u Freizeit areni u Zeldenu, FIS predsednik Gian Franco Kasper i ukupni pobednici FIS Svetskog Kupa Tina Maze (SLO) i Marcel Hirscher (AUT) sastaće se sa predstavnicima međunarodnih skijaških medija i odgovarati na njihova pitanja. Moderator na ovoj press konferenciji će biti komentator Eurosporta Nick Fellows.

     Izvor: FIS

 

Komentari