Vesti Tornik - Održan "Zmajevac kup" u alpskom skijanju

Tornik - Održan "Zmajevac kup" u alpskom skijanju

Tornik, Zlatibor | 26.02.2015. | zlatiborpress.rs
zmajevac640x389

U ski centru Tornik na Zlatiboru je 21. februara 2015. održan "Zmajevac kup", takmičenje u alpskim skijaškim disciplinama slalom i veleslalom. Trke su održane na stazi 2a, a takmičari su se nadmetali u kategorijama: deca, cicibani i veterani.

"Zmajevac kup" okupio je ukupno 60 takmičara iz Čajetine, Kraljeva, Nove Varoši, Užica, Beograda i Novog Sada. Organizator je bio Ski klub Zmajevac, a organizaciju takmičenja pomogli su “Skijališta Srbije“ i Opština Čajetina.

U organizaciji Skijaškog kluba Zmajevac, za vikend je na Torniku održano prvo izdanje „Zmajevac kupa“ u slalomu i veleslalomu u konkurenciji dece i cicibana. Posebno treba istaći da je domaći takmičar, Novak Ivanović, u veleslalomu ostvario prvo vreme staze (32.06). On je osvojio prvo mesto kod mladih cicibana i u slalomu i veleslalomu, dok su zlatne medalje u obe konkurencije osvojili i Nada Borisavljević (mlade cicibanke), Luka Tripković (deca) i Gala Ivanović (pahulje). Petar Borisavljević osvojio je zlato u veleslalomu (pahulje), srebro je pripalo Urošu Ðeniću (stariji cicibani, veleslalom), Jani Ševkušić (deca, slalom) i Mariji Kezić (pahulje, slaom). Bronzanu medalju u slalomu osvojila je Katarina Kezić (starije cicibanke).

Ovom prilikom organizovana je i trka veterana u muškoj i ženskoj konkurenciji. U veleslalomu, najuspešniji su bili Vladimir i Jelena Ševkušić.

Komentari