Vesti Tina Maze u Meribelu juri rekord Kostelićeve i Kronbergerove

Tina Maze u Meribelu juri rekord Kostelićeve i Kronbergerove

Meribel, Fra | 23.02.2013. | zurnal.rs
meribelspust2

Slovenačka skijašica Tina Maze nije uspela da postane treća žena koja je pobeđivala u svih pet pojedinačnih disciplina, obzirom da je u današnje spustu, koji se održava u ski centru merubel u Francuskoj, zauzela 4. mesto. – Ovo je sjajna sezona i sada dobro skijam i u spustu. Mnogo sam trenirala i sada moji planovi postaju stvarnost. Veoma sam ponosna – rekla je Maze.

Ovaj uspeh da pobede u svih pet pojedinačnih disciplina do sada su postigle Austrijanka Petre Kronberger (1991) i Janice Kostelić iz Hrvatske (2006), koje su pobeđivale u slalomu, veleslalomu, spustu, superkombinaciji i super veleslalomu.

Pobednica, današnjeg sputa u meribelu je Španska skijašica Carolina RUIZ CASTILLO, ispred Nemice Marie HOEFL-RIESCH na drugom i Francuskinje Marie MARCHAND-ARVIER na trećem mestu



Marija Hefl Riš planira da poseti Lindzi Von

Nemačka skijašica Marija Hefl Riš planira da poseti svoju suparnicu sa staze i drugaricu u privatnom životu Amerikanku Lindzi Von koja se oporavlja od operacije kolena.  – Nisam još razgovarala sa Lindzi, ali smo razmenile imejl poruke i dogovorile se da na proleće provedemo jedan vikend zajedno – rekla je Hefl Riš.

Von je pre dve nedelje imala operaciju kolena, posle povrede koju je zadobila 5. februara prilikom teškog pada u superveleslalomu na startu prvenstva sveta u Šladmingu. Ona je tom prilikom zadobila i prelom desne potkolenice.

 

Komentari