Vesti Tina Maze najbolja i u Ofteršvangu

Tina Maze najbolja i u Ofteršvangu

Ofterschwang,GER | 10.03.2013. | b982
tinamaze10032013

Slovenačka skijašica Tina Maze došla je do desete pobede ove sezone, pošto je slavila na pretposlednjem slalomu održanom u nemačkom Ofteršvangu (Ofterschwang). Maze, koja je već obezbedila veliki Kristalni globus, trijumfovala je u vremenu od 1:52.85 minuta, sa 25 stotinki prednosti u odnosu na Švajcarkinju Mikaelu Šifrin.

Treće vreme imala je Mikaela Šifrin iz Sjedinjenih Država, dok je najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović bila 37. u prvoj rundi i nije uspela da se plasira u drugu.

Šifrinova je bila najbolja u prvoj vožnji, koju je završila sa desetinkom prednosti u odnosu na Tinu, dok je na trećem mestu Holdenerova imala 87 stotinki zaostatka. Nevena je bila 51. na stazi i na kraju je imala skoro četiri sekunde slabije vreme od Amerikanke, što joj je bilo dovoljno za 37. poziciju.

U drugoj vožnji, Holdenerova je odlično odskijala, ali je Slovenka bila mnogo bolja, a iako je Šifrinova u prvom delu staze držala korak za njom, napravila je grešku i izgubila dosta vremena. Ipak, uspela je da se oporavi i ipak dođe do podijuma ispred Kanađanke Mari-Mišel Ganjon, Marije Pietile-Holmner i Fride Hansdoter iz Švedske i Slovakinje Veronike Velez Zuzulove. Među prvih deset našle su se još jedna Šveđanka Natali Eklund i Nikol Hosp iz Austrije.

Maze je još pre dve nedelje obezbedila veliki Kristalni globus, a prošle nedelje nadmašila je rekord po broju osvojenih bodova u jednoj sezoni. Slovenka nastavlja da povećava taj broj i sada ima 2.254 boda, a prati je Nemica Marija Hefl-Riš sa 1.065. Tina je prva i u poretku slaloma sa 595 bodova, samo sedam više od Šifrinove.

Svetski kup se završava sledeće nedelje u švajcarskom Lencerhajdeu (Lenzerheideu), na finalnim trkama Sveetskog kupa za ovu sezonu.

Komentari