Vesti Tenkisti Srbije na Svetskom prvenstvu u Tenkovskom biatlonu u Rusiji

Tenkisti Srbije na Svetskom prvenstvu u Tenkovskom biatlonu u Rusiji

Moskva, RUS | 17.07.2015. | mycity-military.com
TBlogo480

Vojska Srbije će učestvovati na predstojećem Svetskom prvenstvu u Tenkovskom biatlonu 2015. (Танковый Биатлон) koje se održava od 1. do 15. avgusta na poligonu "Alabino" u moskovskoj oblasti u Rusiji. Skoro sve ekipe se takmiče na ruskom tenku T 72 verzija B3 sa motorom od 1100 KS.

Dosadašnje intezivne pripreme govore da su srpski oplopnjaci spremni za odmeravanje vojničkih veština sa pripadnicima oklopnih jedinica iz dvanaest zemalja Evrope, Azije, Afrike i Južne Amerike. Do sada je 13 zemalja potvrdilo učešće: Rusija, Angola, Jermenija, Venecuela, Indija, Kazahstan, Kirgistan, Kina, Kuvajt, Mongolija, Nikaragva, Srbija i Tadžikistan. 

Sama takmičenja se sastoje od dve faze - krosa i pucanja. Kros predstavlja prelaženje složene maršrute od više kilometara uz savladavanje sledećih prepreka: plavni teren, ograde, brdo, most sa prugom. Na maršruti ima brzinskih deonica i mesta za obilaženje. Za oborene čunjeve ili skretanje s maršrute računaju se kaznene sekunde. Za vreme pucanja, posada treba da pogodi metu na tri načina. Iz mesta, kada tenk stoji, iz pokreta, i iz naglog zaustavljanja sa okretom kupole.

Dakle, puno analaogije kao i u zimskom sportu - biatlon.

Pripreme srpskih tenkista za učešće na „Tenkovskom biatlonu“ u Rusiji su održane na poligonu "Međa" koji se nalazi između Niša i Leskovca, a koji je Vojska Srbije 2014. godine svojim kapacitetima opremila za uvežbavanje i proveru borbene gotovosti i spremnosti tenkovskih jedinica. Na ovom poligonu je izgrađena i uređena taktička i sportska staza prema propozicijama ovog takmičenja.

Dnevne ulaznice za posetioce Svetskog prvenstva koštaju između 750 i 1500 rubalja. Svako će moci da dođe i poseti dešavanja, biće žive svirke, vožnje simulatora, pa čak i animatora za decu.

Zvanični sajt Prvenstva: fest.tank-biathlon.ru

Tenkisti Srbije su na ovom takmičenju učestvovali i prošle 2014. Pogledajte kako je bilo ...

.

Galerija slika

Komentari