Vesti Ted Ligeti pobednik veleslaloma u Kranjskoj Gori

Ted Ligeti pobednik veleslaloma u Kranjskoj Gori

Kranjska Gora, SLO | 09.03.2013. | b92
ligetikrgora

Američki skijaš Ted Ligeti trijumfovao je na pretposlednjem veleslalomu sezone u Kranjskoj Gori i tako obezbedio mali Kristalni globus u toj disciplini. Ligeti je do pete pobede u ovogodišnjem Svetskom kupu, a 15. u karijeri, došao ukupnim vremenom od 2:35.43 minuta.

Drugo mesto, sa 45 stotinki zaostatka, zauzeo je Marsel Hiršer iz Austrije, koji je branio titulu u veleslalomu, dok je treći bio Francuz Aleksi Pinturo.

Ligeti je posle prve vožnje imao 20 stotinki prednosti u odnosu na Pinturoa, dok je na trećoj poziciji Nemac Feliks Nojrojter bio samo dve stotinke dalje. Hiršer je tada bio četvrti, sa šest desetinki zaostatka, ali je potom odlično odskijao, pa su Nojrojter i Pinturo izgubili dosta vremena u odnosu na njega.

Na kraju je Ligeti, kao i dosta puta ove sezone, odskijao sjajno i zasluženo slavio. Amerikanac je tako došao do svog četvrtog Kristalnog globusa u veleslalomu u karijeri. Prethodno je titule u toj disciplini osvajao 2008, 2010. i 2011. godine, pre nego što je Hiršer prekinuo njegovu dominaciju.

Nojrojter je bio treći u Kranjskoj Gori, a sledili su ga Francuz Tomas Fanara, Aksel Lund Svindal iz Norveške i trojica Austrijanaca Benjamin Rajh, Filip Šerghofer i Kristof Nesig. Deseto mesto zauzeo je Didije Defago iz Švajcarske.

Hiršer pet trka pre kraja sezone ima 1.295 bodova na čelu generalnog plasmana Svetskog kupa, 69 više od Svindala. Ligeti u poretku veleslaloma ima 620 bodova, dok je Hiršer sakupio 495.

Takmičenje u Kranjskoj Gori nastavlja se u nedelju, kada je na programu pretposlednji slalom sezone.

Komentari