Vesti Target sprint - Takmičenje u trčanju i gađanju po drugi put u Novom Sadu

Target sprint - Takmičenje u trčanju i gađanju po drugi put u Novom Sadu

Novi Sad | 10.10.2016. | SK Biatlon
targetsprnt2016 640x389

U nedelju 09. oktobra 2016. godine u Novom Sadu je održano drugo po redu (prvo 2014. godine) takmičenje u target sprintu.

Target sprint predstavlja kombinaciju trčanja i gađanja iz vazdušne puške i ima veliku podršku za razvoj od ISSF i IOC kao sport za sve, a predstavlja varijantu između letnjeg kros biatlona i streljaštva. Sve što je potrebno za bavljenje ovim sportom, a za razliku od biatlona i streljaštva je: dobra volja, patike, majica, šorts i trenerka.

Trči se 3x400m sa dva gađanja iz stojećeg stava posle prvog i drugog kruga, a treći krug se ulazi u cilj. Gađa se dok sve mete ne padnu ili takmičar ne potroši 20 dijabola po gađanju.


SK Biatlon je pionir ove discipline u Srbiji, a sarađuje sa više sportskih organizacija čiji takmičari se, pored svoje osnovne sportske grane, tamiče i u target sprintu. Takmičari ovog kluba kao i takmičari drugih kluba koji podržavaju nnjihov rad, učestvovali su na međunarodnim takmičenjima u ovoj disciplini u Suhlu i Minhenu od čega izdvajamo 5. mesto Milane Mime Simić kod seniorki i 9. mesto Jovana Ristića kod seniora u Suhlu. Trener u klubu i trener nacionalnog tima je naš internacionalni sportski radnik i multisportista Miroslav Šegrt.

Na ovom takmičenju je učestvovalo preko 20 takmičarki i takmičara iz Vojvodine, Novog Sada i Beograda.

 

Galerija slika

Komentari