Vesti Takmičari Srbije na Balkan biatlon kampu u Banskom

Takmičari Srbije na Balkan biatlon kampu u Banskom

Bansko | 15.09.2012. | Lavina Sport Club
kamp 1a

U mestu Bansko, Bugarska, se od 05.09. do 14.09. 2012. održao kamp u organizaciji Balkan Biatlon Komiteta, finansiran od IBU federacije. Na tom kampu su učestvovali Srbija, Bugarska, Rumunija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Grčka i Turska.

Srbiju su predstavljali dve takmičarke i jedan takmičar, Ajla Džeković, Sara Lučić i Redžeb Hodžić, a trener je bio Milan Sretenović. Kamp je iskorišćen za unapređenje veština takmičara, a prvenstveno na tehnici vožnje i pucanju. Slobodno vreme smo koristili za upoznavanje i druženje sa takmičarima iz drugih zemalja.

Poseban značaj je bilo prisustvo Milanka Petrovića koji je u okviru svog programa boravio u Banskom na pripremama, jer su mlađe kategorije videle "in vivo" kako rade i treniraju vrhunski predstavnici ovog sporta. Milankov trener Tihomir Milosavljević je svojim iskustvom puno pomagao u realizaciji našeg programa.

Juniori i ženski deo reprezentacije Srbije sa trenerom Almirom Džekovićem je na Bansko došao 08.09. tako da smo imali i zajedničke treninge, što je dodatno poboljšalo efekat rada.

Na istom mestu su pripreme imali i B reprezentativci Švedske tako da smo imali priliku da razmenimo iskustva sa nordijskim trenerima i takmičarima.

Kamp je u potpunosti opravdao očekivanja tako da su se takmičari vratili kući sa novim dragocenim iskustvima i novostečenim znanjima.

 

Za sajt Skijanje.rs

Lavina Sport Club
Milan Sretenović

Galerija slika

Komentari