Vesti Takmičari skijaškog kluba Besna Kobila vratili su se iz Češke sa tri medalje

Takmičari skijaškog kluba Besna Kobila vratili su se iz Češke sa tri medalje

Čomutov, CZE | 24.06.2015. | SK Besna Kobila
wilacjun20152640

U subotu i nedelju 19. i 20. juna 2015. u Češkoj, u gradu Čomutov vožene su dve trke iz kalendara svetskog kupa u disciplini slalom na rolerima.

Na prvoj trci Mia Dedinac je bila u obe vožnje najbrža u svojoj kategoriji i zasluženo trijumfovala ispred takmičarki iz Slovačke i Češke. Istog dana Teodora Stojanović je zauzela treće mesto u svojoj kategoriji i okitila se bronzanim odličijem. Kalina Pešić  je posle odlične prve vožnje u drugoj napravila grešku i zauzela četvrto mesto, dok su Jovana Jovanović i Nevena Stojković u svojim kategorijama zauzele peto i šesto mesto.

Drugog dana bronzanom medaljom se okitila Kalina Pešić, dok su Teodora Stojanović i Jovana Jovanović zauzele četvrta mesta, a Nevena Stojković je osvojila peto mesto. Mia Dedinac je nastupila u apsolutnoj kategoriji Svetskog kupa (takmičari rođeni 2002.godine i stariji), ali na žalost posle fantastičnog starta i veoma hrabre vožnje nekoliko kapija pred ciljem uzjahala je kapiju i tako propustila priliku da donese prve svetske bodove svojoj zemlji.

Na trkama u Češkoj učestvovalo je 80 takmičara iz 10 zemalja.

U apsolutnoj kategoriji i u muškoj i u ženskoj konkurenciji najviše uspeha imali su takmičari iz Nemačke, koji su apsolutni vladari u ovoj disciplini.
Nakon prvih trka u ovogodišnjem Svetskom kupu možemo biti apsolutno zadovoljni jer smo dokazali da možemo da se ravnopravno nosimo sa najvećim svetskim silama u ovoj disciplini. Ostaje žal za bodovima u svetskom kupu u apsolutnoj kategoriji ali se nadamo da ćemo već na sledećim trkama u Italijanskom mestu Pisogne ostvariti i taj cilj, trke su na programu 25. i 26. jula 2015.

Treba istaći da je naša jedina takmičarka Mia Dedinac u apsolutnoj kategoriji nastupala sa devojkama starijim od nje i po deset i više godina koje su u punoj sportskoj zrelosti. Tako da se od nje pravi rezultati i medalje očekuju za nekoliko godina, ali smo sigurni da na svakoj trci može donositi bodove za svoj klub i svoju zemlju. Takodje treba napomenuti da nismo nastupili u najjačem sastavu jer nekoliko naših takmičara je bilo sprečeno da otputuje sa klubom. Klub duguje izuzetnu zahvalnost gradončelniku našeg grada gospodinu Zoranu Antiću zahvaljujući kome smo uspeli da odvedemo takmičare na takmičenje.

 

Galerija slika

Komentari