Vesti Svindalov izbor mladih nada Alpskog skijanja

Svindalov izbor mladih nada Alpskog skijanja

| 05.08.2014. | skiracing.com
GEPAfull3694GEPA 13031441638

U skorašnjem intervjuu za Red Bull, Norvežanin Aksel Lund Svindal je upitan da imenuje kandidate koji će, po njegovom mišljenju, predstavljati budućnost Svetskog Kupa i boriti se za generalni plasman. "Nekoliko kandidata se nalazi u mom timu. Verujem da će Norveški tim izrasti u jak tim u sledećih nekoliko godina," rekao je Svindal.  Nije sve u čistom talentu za Svindala, koji je objasnio kako je teško odabrati imena u toku leta kada ne postoji pravi pritisak trka. Najčešće je mentalna strana ta koja donosi razliku. Po mom mišljenju, odlučnost da se jako trenira je važna isto kao znanje skijanja, rekao je Svindal.

Evo i tri imena koje je Svindal odabrao i predložio da se na njih obrati pažnja:

Henrik Kristoffersen

"Očigledno se kao prvi nameće Henrik Kristoffersen. On ima odlučnost i neverovatno znanje i tehniku na padinama", rekao je Svindal za svoj prvi pik. I nije iznenađujuće zašto je izabrao njega jer je Kristoffersen najmlađi muški osvajač medalje u alpskom skijanju na Zimskim Olimpijskim igrama, jer je u Sočiju osvojio Bronzu u slalomu i zabeležio je šest podijuma u dve sezone, koliko se takmiči u Svetskom Kupu.

Aleksander Aamodt Kilde

Svindalov sledeći pik je bio dvadesetjednogodišnji kolega iz reprezentacije Aleksander Aamodt Kilde, koji je osvojio zlato na Juniorskom Svetskom Prvenstvu 2013 i osvajao poene u brzinskim disciplinama tokom svoje prve sezone u Svetskom Kupu. "Kao i Kristoffersen, Kilde ima sjajan stav i poštovanje prema napornom treningu. Još uvek nije pokazao svo svoje umeće na stazi ali je bio neverovatan na letnjim pripremama na suvom," rekao je Svindal. 

Alexis Pinturault

"Već dokazan takmičar, ali sam siguran da će Pinturault zabeležiti velike rezultate u našem sportu i mnogo godina koje dolaze," naglasio je Svindal za svoj treći pik. Pinturo je osvojio svoju prvu Olimpijsku medalju u Rusiji i imao je prvu ozbilju priliku da osvoji titulu u generalnom plasmanu Svetskog Kupa, završivši treći iza Hiršera i Svindala.

Komentari