Vesti Svetska novinarska elita na Kopaoniku 2016.

Svetska novinarska elita na Kopaoniku 2016.

Baqueira-Beret, ESP | 13.03.2015. | skis
SCIJ2015

Na generalnoj skupštini Svetskog udruženja novinara SCIJ, koja se ove godine održala u španskom ski centru Baqueira-Beret, Kopaonik je velikom većinom glasova pobedio favorizovane ski centre iz Francuske i Svedske.

Posle nedavne organizacije Evropa kupa, kojom je Kopaonik ponovo pokazao da je odličan domaćin najvećih sportskih takmičenja, najpoznatiji srpski ski centar dobio je novo, veliko međunarodno priznanje.

SCIJ (više na sajtu scij.info) je veoma uticajna organizacija koja okuplja novinare iz čitavog sveta. Prvenstveno se bave praćenjem zimskih sportova. Dolaskom na Kopaonik naš ski centar imaće priliku da postane globalno poznat i napusti granice regionalnog, gde je godinama lider po broju poseta, ali i ulaganja u infrastrukturu.

Svaki od 250 novinara, koji su najavili dolazak na Kopaonik, učestvovaće u brojnim panel diskusijama i razgovorima čiji će ciljevi biti promocija srpskog turizma i ski centra Kopanik, kao i unapređenje saradnje naše zemlje sa čitavim svetom.

Kadidaturu Kopaonika, koji je predložio ski press UNS-a, podržalo je Ministarstvo trgovine, urizma i telekomunikacija, Ministarstvo omadine i sporta, Turistička organizacija Srbije i Turistička organizacija Beograda.

Suorganizatori i domaćini su Skijališta Srbije i MK Mountain Resort.

Srpski tim ove godine su činili Zoran Živkov (Top speed), Milan Bošković (B92) Mirko Milićević (TAG medija), Nataša Mančić (RTS- Radio Beograd), Bojana Pepić i Dubravka Marković (RTS- Radio Beograd 1) kapiten tima.

----------------------------

Izvor: eKapija | Utorak, 17.03.2015.| 19:28

Svetsko prvenstvo u skijanju za novinare na Kopaoniku od 5. do 12. februara 2016.


Svetsko prvenstvo u skijanju za novinare bice održano od 5. do 12. februara sledece godine na Kopaoniku. Suorganizatori i domacini SP u Srbiji bice JP "Skijališta Srbije" i hotelska kompanija "MK Mountain Resort", saopštili su organizatori.

Kako je navedeno u saopštenju, na Generalnoj skupštini Svetskog udruženja novinara (SCIJ) u toku Svetskog prvenstva za novinare u skijanju, u španskom ski cenrtu Bakueira – Berete, Kopaonik je velikom vecinom glasova pobedio favorizovane ski centre iz Francuske i Švedske i dobio organizaciju Svetskog prvenstva u skijanju za novinare. Posle nedavne organizacije Evropa kupa, kojom je Kopaonik ponovo pokazao da je odlican domacin najvecih sportskih takmicenja, najpoznatiji srpski ski centar dobio je još jedno veliko medunarodno priznanje. Kandidaturu Kopaonika je predložila ski press sekcija udruženja novinara Srbije, a podržali Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstvo sporta i omladine, kao i Turisticke organizacije Srbije i Beograda.

- Pored svetskog prvenstva za novinare 2016, Kopaonik prepoznat kao najbolji izbor za organizaciju nekoliko važnih medunarodnih takmicenja koje ce se održati u narednom periodu, što potvrduje ogroman potencijal ove destinacije i našu spremnost da odgovorimo na sve vece izazove - rekao je ovom prilikom Nikola Avram, direktor MK Mountain Resorta dodavši da je skijaško prvenstvo za novinare idealna prilika za promociju srpskog turizma u svetu.

Na Kopaoniku se sledece godine ocekuje dolazak preko 250 novinara iz više od 30 zemalja sveta, koji ce pored takmicenja, imati priliku da izveštavaju o Srbiji i ucestvuju u brojnim panel diskusijama ciji ce ciljevi biti promocija srpskog turizma i ski centra Kopaonik. Ove godine Svetsko prvenstvo održano je od 7. do 14. marta u Španiji, u skijaškom centru Bakeira-Beret u Pirinejima.

----------------
SCIJ Kopaonik 2016 - Odustalo se

Susret Medunarodnog udruženja novinara skijaša SCIJ trebalo da bude 2016. održan na Kopaoniku, jer je ski sekcija Udruženja novinara Srbije dobila poverenje za organizaciju na prošlogodišnjem susretu u španskoj Bakeiri Beret.

Medutim, i pored podrške države, odustalo se jer nije sakupljen novac za neophodan budžet zbog teške ekonomske situacije i nezainteresovanosti sponzora u Srbiji.

 

Komentari