Vesti Stara planina - Zatvoren EPS-ov Hotel ispod vrha Babin zub

Stara planina - Zatvoren EPS-ov Hotel ispod vrha Babin zub

Stara planina | 07.09.2014. | knjazevac.org.rs
hsp4640x389

Već više od dva meseca na ulaznim vratima Hotela “Babin zub” ** koji je u vlasništvu EPS – tursa stoji obaveštenje da je Hotel zatvoren do prvog novembra?

Brojni turisti kojih je svakim danom na Staroj planini sve više ostaju razočarani kada ustanove da je ovaj Hotel već više meseci van funkcije. O zatvaranju Hotela skoro da niko nije ni znao, čak i na zvaničnoj internet prezentaciji EPS -tursa nema te informacije!!!

Redakcija sajta "knjazevac.org.rs" je pokušala da kontaktira EPS turs, ali nam na brojne meilove niko nije odgovarao? Nezvanično saznaju da je čak i struja u EPS-ovom hotelu isključena. A Telekom je zbog ovoga skinuo svoj predajnik mobilne telefonije sa krova hotela. Pominje se da je Hotel zatvoren zbog "nerentabilnosti" odnsono velikih dugovanja za prevoz i hranu.

Primetno je da se u renoviranje hotela i održavanju hotelskih soba već više godina nije ulagalo. Hotel inače raspolaže kapacitetom od 56 kreveta u 1/2, 1/3 sobama i 2 apartmana, raspoređenih na tri sprata. Sve sobe poseduju kupatilo, TV prijemnik i u dometu su svih mobilnih operatera.

Saznaje se da je u toku obnavljanje stare "inicijative" da se ovaj hotel vrati Jugoistoku Niš, odnosno Elektrotimoku Zaječar iz čijih je sredstava pre više godina napravljen i to  na izuzetno atraktivnoj lokaciji ispod samog obeležja Stare planine "stene" Babin zub. Navodno, EPS turs je bez ikakve naknade od Elektrotimoka Zaječar preuzeo upravljanje ovim hotelom?

Hotel je napravljen tik uz Planinarski dom na Staroj planini, a u priči sa osobljem susednog  planinarskog doma sazanje se da Dom ima odličnu posetu tokom ovog leta i čak beleži povećan promet od kada je Epsov hotel zatvoren. U vreme zatvaranja Hotela u neposrednoj blizini je počeo sa radom i jedan restoran.

       Izvor, foto:  vesti.knjazevac.org.rs


Galerija slika

Komentari