Vesti Stara planina - Počela Sanacija mosta u Kalni

Stara planina - Počela Sanacija mosta u Kalni

Stara planina | 04.09.2012. | vesti.knjazevac.org.rs
kalnamost2a

Po svemu sudeći sanacija mosta u Kalni se zahuktala. Sve više je teške mehanizacije i ljudi iz Beogradske firme "Mostogradnja" angažovano na ovoj sanaciji mosta preko Timoka koji je od životne važnosti za stanovnike ovog kraja.

Sanacijom mosta u Kalni, koja je započeta 31.08.2012. rešiće se i problem otežanog dolaska turista na Staru planinu.

Ostale aktuelnosti sa Stare planine ...

Trenutno je i deonica iz pravca Svrljiga delimično završena, te je prvih 7 km asfaltirano novim asfaltom, dok je ostatak deonice u prilično lošem stanju.

Ekipe JKP "Standard" iz Knjaževca su prethodnih dana uspešno povezali krak vodovoda koji prelazi preko Timoka i mosta koji se sanira, tako da stanovnici Kalne "Naselje polje" sada mogu imati uredno snadbevanje pijaćom vodom.

Ukoliko planirate da krenete put Babinog zuba na Staroj planini obavezno napunite rezervoar do vrha jer u krugu od preko 60 – 100 km ne postoji Benzinska pumpa koja je u funkciji !? Iz nepoznatih razloga, gotovo istovremeno, zatvorene su pumpe u Kalni i Minićevu pod neobjašnjivim "izgovorom" vlasnika NIS Petrola - "Izvinajvamo Vam se zbog neprijatnosti i zahvaljujemo na razumevanju"

Pre skoro mesec dana sa radom je počela Apoteka u okviru novog Hotela Stara planina na Jabučkom ravništu ispod Babinog zuba na Staroj planini. Apoteka ima i svoj adekvatan naziv "Jedinica za izdavanje gotovih lekova - Stara planina”, koja inače spada pod nadležnost Apotekarske ustanove Zaječar.

Zbog potreba kvalitetnim snadbevanjem strujom novog Hotela na Jabučkom ravništu investitor Javno Preduzeće Stara planina angažovala je poznatu Beogradsku firmu "Montprojekt" da izradi projekat trasu budućeg dalekovoda snage 35 Kv od sela Balta Berilovac u podnožju Stare planine preko atara sela Ćuštica do Jabučkog ravništa i budućeg Ski centra Stara planina. U toku je rešavaje pravnoimovinskih odnosa sa vlasnicima zemlje iz sela Balta Berilovac i Ćuštica, nakon čega bi se pristupilo postavljanju kablova - provodnika dalekovoda 35KV i zaštitnog užeta sa optičkim vlaknom.


     Izvor, foto: vesti.knjazevac.org.rs

Galerija slika

Komentari