Vesti Stara planina - Održana prva edukacija skijaških trenera jugoistočne Srbije

Stara planina - Održana prva edukacija skijaških trenera jugoistočne Srbije

Stara planina | 23.12.2013. | SK Niš
sk nis seminar13B640

Na Staroj palnini je održana prva edukacija skijaških trenera jugoistočne Srbije, čiji su polaznici bili devetoro uglavnom mladih skijaša iz Majdanpeka, Bora, Pirota i Niša.

Program edukacije bio je prilagođen zahtevu nedavno održane Skupštine SS JIS da se mladi potencijalni treneri iz klubova postupno i sistematično upućuju u stručni rad s decom, radi daljeg omasovljavanja skijaškog sporta.

Edukaciju je, pod veoma prihvatljivim finansijskim uslovima, organizovao Skijaški klub "Niš", u saradnji s klubovima jugoistočne Srbije, organizacijom "Interski Srbija" i Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje iz Niša. O osnovnim metodskim karakteristikama skijaške obuke dece govorio je profesor dr Nenad Živanović, a o najčešćim greškama u radu s decom demonstrator Miloš Zorić, koji je tokom dva dana na snegu uvežbavao s polaznicima najznačajnije likove i analizirao video-zapise sa obavljenih aktivnosti.

Cilj edukacije bilo je podizanje kvaliteta amaterskog stručnog rada u klubovima jugoistočne Srbije. Na njoj nisu dodeljivani sertifikati i licence, već je učinjen napor da se budućim trenerima prenese sistematizovano znanje o načinu rada s decom  u skijanju. Svi polaznici ocenili su ovakvu praksu kao veoma dobru i zatražili da se ona nastavi. U međuvremenu, oni će asistirati trenerima u svojim klubovima, a neki od njih će kasnije, ukoliko procene da se takvo ulaganje isplati, možda investirati i u skupe seminare na kojima se stiče licenca za profesionalni rad.

Galerija slika

Komentari