Vesti Stara planina - Održana pokazna vežba bezbednost na skijalištu

Stara planina - Održana pokazna vežba bezbednost na skijalištu

Stara planina | 08.10.2015. | skijalistasrbije.rs
turizam stara planina640x389

Pokazna vežba "Stara planina 2015", u kojoj su učestovali pripadnici jedinica Žandrmerije Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektor za vanredne situacija MUP-a, Gorske službe spasavanja, Kliničkog centra Niš, Javnog preduzeća "Skijališta Srbije" i Javnog preduzeća Stara planina, izvedena je danas u ski centru Stara planina. Cilj vežbe je prikaz načina organizacije i uređenja sistema bezbednosti u ovom skijalištu, kao i koordiniranog rada ovih službi.

Predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković otvorio je vežbu "Stara planina 2015" i istakao da je da je pokazana odlična organizovanost nadležnish službi i da turisti na Staroj planini ne moraju da brinu za svoju bezbednost i sigurnost. On je naglasio da je Stara planina turistički biser Srbije i da je treba razvijati.

Da bi investitori prepoznali potencijal Stare planine i da bi došao priliv novca, neopohodan je adekvatan put. U planu za narednu godinu je izgradnja puta od Pirota i spajanje sa autoputem, kao i uređenje puta od Knjaževca“, rekao je Mirković.

Direktor Javnog preduzeća "Skijiališta Srbije" Dejan Ljevnaić naglasio je da se ovo preduzeće opredelilo ulaže u preventivu.

„Sve što smo videli jasno pokazuje da je bezbednost na skijalištu Stara planina na najvišem mogućem nivou. Sistem koji ste videli uvek je spreman na brzu reakciju“, rekao je Ljevnaić.

On je istakao da je uređenje staza i neophodna signalizacija urađena po evropskim standardima i da se ovo preduzeće trudi da, u saradnji sa nadležnim službama, održi bezbednost na maksimalnom noviu.

Tokom vežbe pripadnici Žandarmerije pokazali su spremnost za brzu i efikasnu antiterorističku akciju, a Gorska služba spasavnja demonstrirala je kako se gosti i turisti, u slučaju potrebe, evakuišu sa žičare.

 

Komentari