Vesti Stara planina - "Falkenštajner" preuzeo upravljanje novim hotelom

Stara planina - "Falkenštajner" preuzeo upravljanje novim hotelom

Stara planina | 13.09.2012. | skis.rs
1211hotelstaraplanina2

Austrijski lanac "Falkenštajner" preuzeo je upravljanje nad hotelom "Stara planina" u narednih 15 godina, objavila je ta kompanija na današnjoj konferenciji. "Vlasništvo je i dalje državno, kao što je i bilo, ali je dobra vest što će u narednih 15 godina ta kompanija razvijati hotelski biznis na Staroj planini", izjavio je državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede Goran Petković.
 
On je naveo da se ta kompanija prijavila na javni poziv, na kojem su bili jedini ponuđač dodajući da su na sebe preuzeli marketing i prodaju aranžmana. "Falkenštajner" će, prema njegovim rečima, doneti na Staroj planini savremeni hotelski biznis kakav imaju samo pojedini beogradski hoteli, kao i porodični turizam, u kojem će sve biti prilagođeno deci.

“Nadamo se da će graditi i novi hotel na Staroj planini, kao i još dva hotela u Beogradu, s obzirom da nameravaju da u Srbiji ukupno imaju pet hotela”, rekao je Petković. On je naveo da je cilj da država na Staroj planini u narednih pet godina ima smeštajne kapacitete od između pet i šest hiljada soba, i da hotel "Stara planina" može da primi oko 3.000 gostiju.
 
Skijališta Srbije u naredne dve godine planiraju velike investicije na ovoj planini. U okviru proširenja ski centra, planirana je izgradnja novih žičara, koje će pratiti i nove staze. Planirano je i veštačko osnežavanje novoizgrađenog dela skijališta, a sve investicije rade se u skladu sa Master planom.
 
Predstavnici "Falkenštajnera" su najavili na konferenciji za novinare da će reklamirati Staru planinu i dovesti brojne strane goste.
 
Hotel na Staroj planini je otvoren 25. decembra 2011. godine i u njega je država iz budžeta investirala više od 30 miliona evra, što je prva "grinfild investicija" u domaći turizam u proteklih 20 godina.
 
Predsednik Uprave "FMTG AG" Otmar Mihaeler je izjavio da su pažljivo razmotrili dolazak na Staru planinu ističući da ta lokacija ima veliki turistički potencijal, ali i zato što država veoma ozbiljno ulaže u turizam. "Država Srbija će imati puno koristi od ovog aranžmana", istakao je Mihaeler. On je naveo da "Falkenštajner" ima godišnji hotelski promet vredan oko 150 miliona evra.

Komentari