Vesti Stara planina - Državno prvenstvo i Kup jugoistočne Srbije

Stara planina - Državno prvenstvo i Kup jugoistočne Srbije

Stara planina | 16.03.2015. | skis.rs
prv2015sp2

U ski centru na Staroj planini proteklog vikenda održano je Državno prvenstvo i Kup jugoistočne Srbije u slalomu i veleslalomu u kategorijama cicibani i pioniri.

U trkama koje su se održale na stazi Konjarnik učestvovalo je 120 takmičara, iz svih ski klubova iz Srbije, a učešće je uzeo i veliki broj takmičara iz Makedonije i Bugarske.

Organizatori ovog takmičenja bili su Skijaški savez Srbije i Ski klub Midžor Knjaževac, a tehničku podršku pružila su Skijališta Srbije.

Apsolutni pobednik na ovom državnom prvenstvu bio je Knjaževčanin Veselin-Vesa Zlatković (Državni prvak). Vesa je bio prvi u slalomu veleslalomu i tom prilikom bio brži i od znatno starije dece na takmičenju.

Marta i Mihajlo iz Knjaževca ponovo državni prvaci, Jelisaveta i Mateja vice šampioni države !!!

----------------------

Od takmičara članova ski kluba BSK - Beograd:
ZLATO: Vera Pavlović - starija devojčica
SREBRO: Zoja Grbović - mlađa devojčica
Ostala mesta:
Uglješa Pantelić 4. - mlađi decak
Jovana Lašiž 6. - mlađa devojčica
Ema Petrovska 7. - mlađa devojčica
Anastasija Kostić 8. - mlađa devojčica
Manu Krdžić 9. - mlađa devojčica
Andrej Popović 14. - mlađi dečak

-----------------------

Rastko Blagojević - Ski klub NIŠ

U konkurenciji skijaša do 16 godina na Prvenstvu Srbije pionir Rastko Blagojević iz Niša bio je najbrži u slalomu i drugi u veleslalomu. Trke su održane na Staroj planini. Blagojević je stazu u slalomu nakon dve vožne prešao za ukupno vreme 1:47:53. Iza njega bili su Mateja Minić iz knjaževačkog kluba Midžor i Filip Matijević, član Zlatara iz Nove Varoši.

U veleslalomu mladi Nišlija, član kragujevačkog kluba Osa, imao je vreme 87:31 nakon dve vožnje. Ispred njega bio je Mihajlo Đorđević iz Midžora, a iza Mateja Minić iz istog kluba.

Mladi Nišlija se takmičarski bavi skijanjem od svoje 8 godine, a do sada je osvojio preko 90 medalja i više od 20 pehara. Šestostruki je prvak države, a u disciplini slalom je 4 godine za redom osvajao titulu najboljeg u Srbiji. Četiri puta je osvajao vicešampionsko postolje.

Učesnik je velikog broja međunarodnih FIS trka na kojima ima zapažene rezultate. Već 8 godina je član dečije reprezentacije Srbije u alpskom skijanju. Rastko Blagojević je učenik prvog razreda Gimnazije "Bora Stanković" ’iz Niša.

Narednih dana Blagojević će učestvovati na nezvaničnom Svetskom prvenstvu u Italiji.

Galerija slika

Komentari