Vesti St. Moritz - Tina Maze prva u superkombinaciji

St. Moritz - Tina Maze prva u superkombinaciji

St. Moritz, SUI | 07.12.2012. | B92
stmoritz superg04121208va

Slovenka Tina Maze trijumfovala je na prvoj superkombinaciji ovogodišnjeg Svetskog kupa, održanoj u švajcarskom St Moricu. Maze je do treće pobede ove sezone došla posle takmičenja u slalomu i superveleslalomu, ukupnim vremenom od 2:01.76 minuta.

Najboljoj slovenačkoj skijašici na pobedničkom postolju pridružile su se dve Austrijanke Nikol Hosp i Katrin Cetel.

Tina je bila odlična u prvoj vožnji, superveleslalomu, koju je završila sa 28 sekundi prednosti u odnosu na aktuelnu osvajačicu Svetskog kupa Lindzi Von, dok je na trećoj poziciji bila još jedna Amerikanka Džulija Mankuzo. Hospova i Cetelova, kojima su specijalnost tehničke discipline, tada su držale deseto, odnosno osmo mesto.

U drugoj vožnji, Austrijanke su bile klasa za sebe, ali je to bilo nedovoljno da bi sprečile Maze da dođe do trijumfa. Slovenka je na kraju bila 88 stotinki ispred Hospove, dok je Cetelova bila još 20 stotih delova sekunde iza. Tina je na taj način prekinula niz trijumfa Vonove posle ’het-trika’ u Lejk Luizu prošlog vikenda. Amerikanka je ostala bez šanse da izazove Maze u drugoj vožnji, pošto nije završila slalom.

Iza najbolje tri našla se Nemica Marija Hefl-Riš, ispred domaće skijašice Lare Hut, sunarodnice Lene Dir i još jedne Austrijanke Ane Feninger. Prvih deset kompletirale su Kanađanka Mari-Mišel Ganjon i još dve austrijske skijašice Mihaela Kirhgaser i Elizabet Gergl.

Zahvaljujući pobedi, Tina je povećala svoju prednost u generalnom plasmanu Svetskog kupa i sada ima 497 bodova, 132 više od Hefl-Rišove, dok Cetelova na trećem mestu ima 320 bodova.

Takmičenje u St Moricu nastavlja se tokom vikenda, za kada su zakazani slalom i veleslalom. Naredna superkombinacija zakazana je za 24. februar u francuskom Meribelu.

Komentari