Vesti St.Moritz 2017 - 27. mesto Nevene Ignjatović u veleslalomu

St.Moritz 2017 - 27. mesto Nevene Ignjatović u veleslalomu

St.Moritz, SUI | 16.02.2017. | b92.net
nevena gs stm feb2017 1 640

Srpska skijašica Nevena Ignjatović je zauzela 27. mesto u veleslalomu, na Svetskom prvenstvu u Sankt Moricu. Zahvaljujući odličnoj drugoj vožnji gde je imala 19. vreme. Zaostala je 4,41 sekundi za pobednicom.
- Današnjim 19-tim vremenom druge vožnje u veleslalomu sam dokazala samoj sebi koliko se dobro osećam na vsl skijama. Jako, jako sam zadovoljna i zahvalna kako se stvari odvijaju! Sigurna sam i verujem u to da je sledeća godina GS/a moja... - navela je Nevena na svom FB profilu.

A pobedila je francuskinja Tesa Vorli i osvojila zlatnu medalju u veleslalomu. Vorli je osvojila drugo zlato na ovom SP, jer je pre dva dana stigla do najsjajnijeg odličja i u timskom nadmetanju. Njoj je ovo ukupno četvrto zlato sa svetskih prvenstava, 2011. u Garmišu je bila najbolja takođe sa reprezentacijom, a dve godine kasnije u Šladmingu u veleslalomu.

Ona je u četvrtak opravdala formu iz Svetskog kupa gde je lider u ovoj disciplini, te slavila ispred glavnih konkurentkinja Amerikanke Mikaele Šifrin i Italijanke Sofije Gođe, a u odsustvu poređene Lare Gut.

Vorli je bila najbolja u obe vožnje, dok je Šifrin u drugoj nadoknadila 0,24 sekunde zaostatka za Gođom. Trku zbog pada u drugoj vožnji nije završila Ilka Štuhec iz Slovenije.

Francuska sada ima dva zlata u St Moricu, SAD takođe dve medalje, pre srebra su Amerikanci imali samo bronzu, dok je Gođa donela Italiji prvo odličje.

Svetsko prvenstvo se nastavlja muškim veleslalomom u petak, prva vožnja je u 9:45 časova, a druga do 13.

Galerija slika

Komentari