Vesti Sportisti Srbije sutra startuju na XI Zimskom EYOF-u u Brašovu

Sportisti Srbije sutra startuju na XI Zimskom EYOF-u u Brašovu

Brasov, Rum | 19.02.2013. | oks.org.rs
EYOWF

Svih pet predstavnika Tima Srbije na XI Zimskom EYOF-u u rumunskom Brašovu u utorak 19.02.2013. izlaze na borilišta.

Dženis Avdić jedini biatlonac, imao je danas zvanični trening, a sutra od 13 časova (po lokalnom vremenu) startuje u trci individual na 12,5 km. Almir Džeković, Dženisov trener zadovoljan je uslovima i odrađenim treningom: „Uslovi su zadovoljavajući i verujem da Dženis može da pruži svoj maksimum.

I Šef Misje Olimpijskog komiteta Srbije u Brašovu, Nikola Kuljača bio je danas na Dženisovom treningu. “Imamo mali tim, ali tim u kojem vlada odlična atmosfera. Žao mi je što se takmičenje u biatlonu i alpskom skijanju poklapaju vremenski, tako da recimo skijaši neće moći da pruže podršku Dženisu za vreme same trke. U svakom slučaju svi smo uz naše sportiste. Navijamo za njih sutra,” rekao je Nikola Kuljača.

Strahinja Stanišić, Marko Stevović, Viktor Raković i Vanja Starčević predstavnici Srbije u alpskom skijanju sutra od 10 časova (po lokalnom vremenu) startuju u prvoj trci veleslaloma. Druga trka je na rasporedu od 13.30. Startni brojevi za prvu trku biće poznati večeras.

„Prvi zadatak je da se izbore za plasman u prvih 30, kako bi im to dalo bolju startnu poziciju u drugoj trci,“ kaže Miloš Tomić trener skijaša Srbije.

Galerija slika

Komentari