Vesti SP Are 2019 - Mikaela Šifrin osvojila zlato u superveleslalomu

SP Are 2019 - Mikaela Šifrin osvojila zlato u superveleslalomu

Are, SWE | 05.02.2019. | b92.net
superg wom

Američka skijašica Mikaela Šifrin osvojila je zlatnu medalju u superveleslalomu na Svetskom prvenstvu u Oreu. Ona je i pored greške koju je napravila u donjem delu staze pobedila rezultatom 1:04,89 minuta.

Drugo mesto zauzela je Italijanka Sofija Gođa sa 0,02 sekunde zaostatka, dok je Korin Suter iz Švajcarske osvojila bronzu sa zaostatkom od 0,05 sekundi.

Slovenačka skijašica Ilka Štuhec zauzela je vrlo dobro 8. mesto. Na ovoj trci je startovala i naša Nevena Ignjatović, ali nije uspela da stigne do cilja.

Jedna od najboljih skijašica svih vremena Lindzi Von, završila je u zaštitnoj mreži, ali se ubrzo pridigla i uz ovacije publike stigla do cilja.

Lindzi Von je na svojoj pretposlednjoj trci u Oreu izgubila  kontrolu, zatim pala i završila u zaštitnoj mreži. Organizatori i medicinsko osoblje momentalno je pritrčalo u pomoć, ali Vonova je samostalno ustala i uz gromoglasnu podršku publike stigla do cilja.

Pre nekoliko dana, Lindzi je najavila završetak svoje bogate karijere, a njena poslednja trka će biti u subotu, jer kako kaže telo joj je odavno slomljeno.

U karijeri je osvojila 82 pobede, 4 manje od čuvenog rekorda švedskog skijaša Ingemara Stenmarka i tako odlazi kao najtrofejnija skijašica svih vremena.

Tokom karijere je osvojila četiri velika Kristalna globusa, uz 16 malih, olimpijsko zlato u spustu, a svetska je prvakinja je bila i u spustu i u superveleslalomu. Na Zimskim olimpijskim igrama je osvojila još dve medalje, a na Svetskom prvenstvu se na podijumu našla još pet puta.

 

Komentari