Vesti Soelden, AUS - Nova sezona FIS Svetskog kupa u alpskom skijanju

Soelden, AUS - Nova sezona FIS Svetskog kupa u alpskom skijanju

Soelden, AUS | 25.10.2014. | eurosport
alpiner ski weltcup

Retenbah glecer u Zeldenu u Austriji je lokacija na kojoj tradicionalno počinje sezona FIS Svetskog kupa, veleslalomskim trkama u muškoj i ženskoj konkurenciji. Prva vožnja prvog takmicenja u sezoni za žene zakazana je za subotu 25. oktobra 2014. u 9.30 uz direktan prenos na Eurosportu.

Ted Ligeti je uvek favorit u Zeldenu, olimpijski i dvostruki svetski šampion je zabeležio tri trijumfa u karijeri na startu sezone. Iako je najuspešniji veleslalomaš u istoriji posle Ingemara Stenmarka, Amerikanac ce imati žestoku konkurenciju u Aleksisu Pinturou, Marselu Hiršeru i Henriku Kristofersenu.

Osvajačica veleslalomskog Kristalnog globusa prošle sezone, Austrijanka Ana Feninger slovi za glavnu favoritkinju u Zeldenu, ali tu je i Tina Maze, koja voli Retenbah glecer, na kojem je tri puta slavila. Ocekuje se i povratak dve "snežne kraljice”, Lindzi Von i Tesa Vorli su zbog povreda ranije okoncale prošlu sezoni i gladne su novih pobeda.

Kao i minulih godina, Eurosport ce direktno pratiti sva takmičenja, zaključno sa finalnim trkama u Meribelu 22. marta 2015. godine. Alpsko skijanje je samo jedan od ukupno 12 zimskih sportova, koje ce Eurosport direktno pratiti tokom sezone, ukupno osam svetskih kupova i 13 svetskih prvenstava. 23. oktobra na programu je prva epizoda nove sezone serijala "Ski pas", u kojoj Kari An Sode predstavlja sve trke i takmicare u Svetskom kupu, a petostruki svetski šampion Aksel Lund Svindal imaće svoj blok u emisiji pod nazivom "Svindalov stav".

          Eurosport - Predrag Vukanović
 

Komentari