Vesti Sochi 2014 - Srbiju će predstavljati 8 sportista u 5 sportova

Sochi 2014 - Srbiju će predstavljati 8 sportista u 5 sportova

Beograd | 28.01.2014. | oks.org.rs
zou2014 395x240

Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije verifikovao je konačne poimenične prijave nacionalnih sportskih saveza za učešće sportista na XXII Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

Na osnovu poimeničnih prijava koje su nacionalni sportski savezi dostavili, a u skladu sa ostvarenim rezultatima sportista na zvaničnim rang listama Međunarodnih sportskih federacija i usvojenih kriterijuma OKS, usvojen je predlog da Tim Srbije u Sočiju čini 8 sportista u 5 sportova.

To su: Nevena Ignjatović i Marko Vukićević (alpsko skijanje), Ivana Kovačević, Rejhan Šmrković i Milanko Petrović (nordijsko trčanje), Milanko Petrović (biatlon), Nina Micić (snoubord), Vuk Rađenović i Aleksandar Bundalo (bob).

Olimpijski tim Srbije putuje iz Beograda za Soči 3. februara u 18:30h čarter letom koji je obezbedila kompanija „Putevi Užice“.

Izvršni odbor OKS usvojio je predlog Sportske komisije OKS da se za nosioca zastave Srbije na otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Sočiju imenuje Milanko Petrović, takmičar u biatlonu i nordijskom trčanju.

Galerija slika

Komentari