Vesti Sochi 2014 - Nevena Ignjatović 28. u veleslalomu, novo zlato za Tinu Maze!

Sochi 2014 - Nevena Ignjatović 28. u veleslalomu, novo zlato za Tinu Maze!

Sochi, RUS | 18.02.2014. | oks, b92
Nevena Ignjatovic411x250

Srpska skijašica Nevena Ignjatović nastupila je druga u drugoj vožnji veleslaloma i takmičenje je završila u ukupnom vremenu 2:42.46, pa je zauzela 28. mesto.

Zlatnu medalju osvojila je Slovenka Tina Maze, srebrnu Austrijanka Ana Feninger, dok se bronzom okitila Nemica Viktoria Rebensburg.

Nevena Ignjatović bila je zadovoljna nakon trke: “Zadovoljna sam što sam uspela da uđem u najboljih 30 u prvoj vožnji, to mi je i bio cilj. Ceo dan sam bila odlično raspoložena i nisam razmišljala o konačnom ishodu. Sjajno je što sam imala priliku da u drugoj trci startujem druga po redu. Srećna sam što sam uspela da ostvarim ono što sam zacrtala i to u veleslalomu, koji mi je slabija disciplina. Radujem se slalomu i očekujem još bolji rezultat.

Zadovoljan sam naročito prvom vožnjom. Super je što je Nevena imala mogućnost da i na velikom takmičenju oseti kako je to startovati među prvima. U drugu vožnju je ušla malo nervoznije i sa dozom rezerve, ali sam zadovoljan onim što je Nevena pokazala danas”, rekao je Nevenin trener Miha Malus.

Nakon što je uzela zlatnu medalju u spustu, Slovenka Tina Maze slavila je i u veleslalomu. Ona je bila prva u vremenu 2:36.87 i za sedam stotinki uzela je zlato ispred Austrijanke Ane Feninger. Bronzano odličje pripalo je Viktoriji Rebenzburg iz Nemačke sa 27 stotinki zaostatka, a Nadija Fankini ostala je bez medalje, iako je bila treća posle prve vožnje.

Ona je na kraju zaostala 37 stotinki za Maze, a kiksnula je Džesika Lindel-Vikarbi, koja je bila druga posle prve vožnje, a na kraju je završila na sedmom mestu. Peta je bila Mikaela Šifrin iz SAD, a šesta Marija Pijetile-Holmner iz Švedske.

Marija Hefl-Riš, osvajačica zlatne medalje u superkombinaciji, odustala je od veleslaloma, a Amerikanka Džulija Mankuzo, bronzana u superkombinaciji, bila je među 15 takmičarki koje nisu okončale trku u prvoj vožnji.

Vanesa Vanakorn, poznatija kao violinistkinja Vanesa Mej, završila je na poslednjem, 67. mestu sa 50,10 sekundi zaostatka.

Tina Maze je osvojila svoje drugo zlato na ZOI, ovoga puta u veleslalomu. Maze je postala druga skijašica u istoriji, posle Mari Terez-Nadig 1972, koja je na istim igrama slavila i u spustu i u veleslalomu.

Njen trijumf samo je poslednji u nizu radovanja za Slovence – osim njena dva zlata, Peter Prevc osvojio je srebro na normalnoj, a bronzu na velikoj skakaonici, Vesna Fabjan bila je treća u skijaškom trčanju, a Teja Gregorin u bijatlonu.

Pre Sočija, Slovenija nikada nije osvojila zlato na ZOI, a ukupno je kao samostalna zemlja osvojila sedam medalja (na ovim Igrama šest). Takođe, u okviru SFRJ slovenački sportisti uzeli su tri srebrne i jednu bronzanu medalju.

Slovenci se nadaju da bi mogli do još neke medalje do kraja ZOI – skijaško trčanje, slalom, hokej na ledu...

 

Komentari