Vesti Sochi 2014 - Marko Vukićević ušao u istoriju

Sochi 2014 - Marko Vukićević ušao u istoriju

| 16.02.2014. | oks.org.rs
Vukicevic

Marko Vukićević zauzeo je 48. mesto u današnjoj trci superveleslaloma sa vremenom 1:23.88 minuta i time postao prvi muški predstavnik Srbije koji je ikada nastupio u brzim disciplinama na Olimpijskim igrama.

Zlatnu medalju osvojio je Norvežanin Kjetil Jansrud, srebrom se okitio Amerikanac Endrju Vajbreht, dok su bronzane medalje osvojili Kanađanin Jan Hudek i Amerikanac Bode Miler.

Tehnički sam dobro vozio ali trebalo je više da rizikujem. Previše sam respektovao stazu jer nisam imao prilike ranije da je isprobam. Maltene svi takmičari su na ovoj stazi prethodno vozili spust. S obzirom na to da mi je ovo prvi nastup na OI, imao sam dodatnu odgovornost da završim trku i drago mi je da sam u tome uspeo, iako su mnogi favoriti ispali. Kada sam probio led, veleslalom će mi mnogo lakše pasti i siguran sam da će i rezultat biti bolji“, rekao je posle trke Marko Vukićević.

Markov trener Miloš Tomić prokomentarisao je današnje rezultate: „I pored dosta rezerve u Markovoj vožnji ne smemo da budemo nezadovoljni ni plasmanom, a naročito ne tehničkim izvođenjem jer ipak će njegov nastup ući u istoriju kao prvi nastup Srbije u muškoj konkurenciji u brzim disciplinama. Za Marka je predstavljalo problem što nije ostvario pravo da nastupi u spustu i superkombinaciji, dok je većina njegovih konkurenata isprobala stazu već nekoliko puta. Sve to je dovelo do toga da je previše respektovao stazu, jer nije mogao da zna koliko sme da rizikuje i koje su mu krajnje granice. Posle nastupa u superveleslalomu biće rasterećeniji za preostale dve discipline tako da će sigurno voziti mnogo agresivnije i riskantnije. Marko je jedan od najmlađih takmičara na OI i već sada je pokazao da ima veliki potencijal tako da sa punim pravom na sledećim OI možemo da očekujemo plasmane u prvih 20 takmičara u nekoliko disciplina.

Marko Vukićević takmičiće se u veleslalomu 19. februara i slalomu 22. februara.

Foto: oks.org.rs

Komentari