Vesti Sochi 2014 - Ivana Kovačević nastupila u nordijskoj trci na 10km

Sochi 2014 - Ivana Kovačević nastupila u nordijskoj trci na 10km

Sochi, RUS | 13.02.2014. | b92
IvanaKovacevic480x292

Srpska reprezentativka u kros-kantriju Ivana Kovačević rekla je da joj debi na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju veliki podstrek za dalju karijeru. Ona je u disciplini na 10 kilometara klasičnim stilom zauzela poslednje, 75. mesto sa vremenom 45 minuta, 21 sekundu i tri stotinke.

"Ovo je bio moj prvi nastup na Olimpijskim igrama. Iako 10 kilometara klasika nije moja prioritetna disciplina, svesna sam da uvek može bolje i uvek se trudim da izvučem svoj maksimum."

"Svakako su ove Olimpijske igre jedno veliko iskustvo za mene i podstrek u daljoj karijeri", rekla je posle trke 19-godišnja Kovačevićeva.

Justina Kovalčik, koja je u Vankuveru osvojila četiri medalje, sada je bila prva u skijaškom trčanju na 10 kiliometara i donela Poljskoj drugo zlato u Sočiju. Kovalčikova je bila najbrža u vremenu 28:17.8, a srebrno odličje pripalo je Šarloti Kala iz Švedske sa 18,4 sekunde zaostatka.

To je drugo srebro za Šveđanku u Sočiju, a bronzanu medalju osvojila je Norvežanka Tereza Johaug. Ona je za dve sekunde umakla četvrtoplasiranoj Finkinji Aino-Kaisi Sarinen, a peta pozicija pripala je Marit Bjergren iz Norveške.

 

Komentari