Vesti Snowboard - Održana WSF i TTR Generalna skupštinama za 2013

Snowboard - Održana WSF i TTR Generalna skupštinama za 2013

Prag, CZE | 01.07.2013. | worldsnowboardfederation.org
wsfwstlogo

Sedamnaest Nacionalnih Snowboard Udruženja (NSAs) sastali su se početkom juna u Pragu u Češkoj, na "World Snowboard Federation (WSF)" i "TTR Pro Snowboarding" Generalnoj skupštini za 2013. godinu. Tokom zajedničkih sednica TTR-a i WSF-a, pored razmatranja izveštaja Međunarodne snowboard federacije o protekloj sezoni, organizovana je i otvorena sednica na kojoj su svi delegati iz nacionalnih Snowboard udruženja i organizatori mogli da razmenjuju teme od zajedničkog interesa.

Na posebnim panelima skupa organizovane su Radionice i prezentacije za razne teme kao što su: Svetska snowboard bodovna lista (World Snowboard Point List), nivoi (1-6) Svetskog snowboard tur takmičenja, o novim masovnim takmičenjima, specifičnostima takmičenja za devojke, dopunama vezanim za organizaciju Svetskog Snowboard prvenstva 2016. u Yabuli u Kini koje je izneo predsednik TTR-a Reto Lamm.

U panel diskusiji o TTR plasmanu reprezentacija, istaknuto je da je veoma značajno da ove dve organizacije (WSF i WTS) sarađuju za dobrobit Snowboarda u svetu. Chas Guldemond, predstavnik vozača, je istakao da je dobro da WSF-Svetska snowboard federacija i WST-Svetski snowboard tur rade zajedno. "To automatski znači de je okupljeno mnogo više ljudi koji podržavaju ovaj sport. Kroz saradnju i dogovore želimo da napravimo najbolje uslove za vozače: dobre uslove za njihovo putovanje, rasporede, najbolja moguća takmičenja, najbolje moguće ekspozicije". WSF predsednik Marco Sampaoli je predstavio novi projekat za masovnije uključivanje dece u ovaj sport.

 Tokom Generalne skupštine WSF-a izabran je novi Upravni odbor za predstojeću sezonu 2013-14:
Predsednik: Marco Sampaoli, Italija
Potpredsednik: Cecilia Flatum, Norveška
Potpredsednik: Meinhard Trojer, Austrija
Član odbora: Danny Buntain, Kanada
Član odbora: Boris Kilvinger, Nemačka
Član odbora: Shigeru Ishihara, Japan
Član odbora: Sandro Garcia, Peru
Zamenik člana odbora: Olle Danielsson, Švedska.

U ostalim sesijama razgovarano je WSF takmičarskoj sezoni, obrazovnim programima, World Tour Rookie izveštaju i planovima za budućnost, razvoju snowboarda na području Južne Amerike. Generalna skupština je usvojila i revidirani statut Svetske snowboard federacije WSF.

Sa delegatima iz 17 zemalja ovo je bilo je najveće okupljanje u istoriji WSF Generalnih Skupština, važan trenutak za razvoj mreže članica WSF i za jačanje saradnje sa prijateljima iz TTR Pro Snowboardinga.

Komentari