Vesti Snowboard - 3. mesto Matije Milenković na FIS kupu na Bjelašnici

Snowboard - 3. mesto Matije Milenković na FIS kupu na Bjelašnici

Bjelašnica, BIH | 18.02.2018. | Skijanje.rs - FIS
Bjelasnica feb 2018 matijaM 640x389

Snowboarder iz Srbije Matija Milenković osvojio je 3. mesto na takmičenju FIS na Bjelašnici u disciplini Slopestyle.

Na ski centru Bjelašnica iznad Sarajeva 17 i 18 februara 2018 održan je Snowboard FIS kup Sarajevo 2018. u muškoj i ženskoj konkurenciji. Na njemu je nastupalo tri takmičara iz Srbije.

U sobotu je održano takmičenje u disciplini Slopestyle na kome je Matija Milenković zauzeo 3. mesto u konkurenciji 27 takmičara iz 6 zemalja Evrope. Janko Kolarević je zauzeo 12. a Stefan Edelman 17, mesto.

U nedelju se takmičilo u disciplini Big Air na kojem je Matija Milenković zauzeo 5 mesto, Janko Kolarević 13. a Stefan Edelman 16. mesto.

Takmičenje je održano u Snow parku na Belašnici - staza 5a a tehnički organizator je bio Snowboard Club Free style iz sarajeva.

"Po rangu Europa kup je, pose Olimpijskih igara i Svetskog kupa, treće po redu takmičenje i najznačajniji je snowboard događaj u BIH. Izuzetno nas raduje veliki odaziv vozača jer ovo je ujedno i testna utrka za Evropski omladinski olimpijski festival - EYOF 2019. u disciplini Slope Style", kazao je Ismar Biogradić iz kluba FreeStyle Sarajevo, tehničkog realizatora takmičenja EYOF 2019. za snowboard discipline.

 

Galerija slika

Komentari