Vesti Slovenija - Primoz Ulaga novi predsednik SZS

Slovenija - Primoz Ulaga novi predsednik SZS

Ljubljana | 03.10.2012. | sloski.si
ulaga26 9550x

U večernjim satima 26.09.2012. u dvorani Mercurius Siti teatra u BTC-u u Ljubljani održana je vanredna Skupština Smučarskog saveza Slovenije (Smučarske zveze Slovenije).

Nakon otvaranja Skupštine je usledilo usvajanja zapisnika sa sednice Skupštine održane 3 jula 2012. i podnošenje ostavke dosadašnjeg predsednika SZS. Zatim su razrešenii stari i imenovano novi članovi Nadzornog odbora SZS. Novi članovi su postali Matjaž Kranjc, Dejan Ladič, Viktor Vauhnik, Drago Bahun i Gregor Pilgram. Peti tačka dnevnog redg je bila donošenje Odluke o izmenama i dopunama Statuta SZS.

Zatim su podneti predlozi za novog  predsednika SZS. kandidati su bili Tomaž Kunstlja i Primož Ulaga. Nakon što su oba kandidata predstavili svoje programe, usledilo je glasanje, i tom prilikom za novog Predsednika SZS izabran Primuž Ulaga. On je dobio 179 glasova, dok je protivkandidat sakupio 75.

Smučarska zveza Slovenije (SZS) je nacionalni sportska federacije i jedina organizacija u oblasti skijanja, članica Olimpijskog komiteta Slovenije i Udruženja sportskih saveza Slovenije.

SZS je udruženje skijaških klubova u Republici Sloveniji koji se bave: alpskim skijanjem , ski skokovima, nordijskom kombinacijom, kros-kantri skijanjem, biatlonom , freestile skijanjem , snowboardom, telemark skijanjem,  obukom i organizovanjem na području skijanja.

 



Primož Ulaga je bivši vrhunski takmičar SFRJ i Slovenije koji je pre svega poznat po svojim sportskim ostvarenjima u skijaškim skokovima.

Ima dugu listu svog učešća u brojnim aktivnostima Smučarskog saveza Slovenije a posebno kao bivši poslovni direktor za Nordijske discipline i direktor marketinga.



 

Njabolji sportski rezultati:
 
- Na ZOI Sarajevo ’84.       70.metarska skakaonica – 57 mesto
                                              90.metarska skakaonica – 13 mesto
 
- Na ZOI Kalgary ’88.  70.metarska skakaonica – 4 mesto
                                       90.metarska skakaonica – Timski skokovi 2 mesto-srebrena medalja
 
Ulaga je prestao da se takmiči 1991. godine kada je imao 9 pobeda u Svijetskom Kupu

Galerija slika

Komentari