Vesti Sljeme - Nika Fleiss najbolja u trci skijaških legendi

Sljeme - Nika Fleiss najbolja u trci skijaških legendi

Zagreb | 07.01.2013. | index.hr
fleissjanicatombacropix06012013

Bivša hrvatska skijašica Nika Fleiss pobednica je humanitarne trke "Zagreb Ski Legends" koja je održana na sljemenskom Crvenom spustu, 6. januara 2013. u danu kada je održana i trka Svetskog kupa u slalomu za muškarce.

Nika je u finalu bila bolja od 55-godišnjeg Švajcarca Petera Mullera, najstarijeg učesnika trke. Muller je tokom karijere ostvario 24 pobede u Svetskom kupu, pri čemu čak 19 u spustu.

Treće mesto osvojio je Marc Girardelli, osvajač pet velikih Kristalnih globusa. Girardelli je u borbi za treće mesto pobedio Austrijanca Thomasa Sykoru, bivšeg osvajača malog Kristalnog globusa u slalomu (1997, 1998). U ranijim trkama ispale su Janica Kostelić i Ana Jelušić. Nastupili su Alberto Tomba, Bojan Križaj i drugi.

Bivše legende svetskog skijanja, koje su tokom karijere ukupno osvojile 52 medalje na Olimpijskim igrama i Svetskim prvenstvima, ali i deset ukupnih pobeda u Svetskom kupu, 27 malih globusa, 200 pojedinačnih pobeda u Svetskom kupu i 500 mesta na pobedničkom postolju, su nastupale u humanitarnoj trci za Specijalnu dečiju bolnicu Gornja Bistra.

Komentari