Vesti Sljeme, CRO - Nakon dve godine svetski kup u slalomu ponovno u Zagrebu

Sljeme, CRO - Nakon dve godine svetski kup u slalomu ponovno u Zagrebu

Zagreb, CRO | 27.12.2014. | index.hr
LogoSnowQueenTrophy480x292

Staza "Crveni spust" na Sljemenu iznad Zagreba će biti spremna za održavanje "Vip Snow Queen Trophy" trka Svetskog kupa u slalomu za muškarce i žene.

To je potvrđeno nakon kontrole, koju moraju proći svi organizatori FIS Svetskog kupa, a koja je obavljena 26.12.2014. od strane Emmanuela Coudera i Filipa Gartnera, predstavnika FIS-a koji su posetili Sljeme.

Emmanuel Couder, koordinator za muške trke u tehničkim disciplinama FIS Svetskog kupa je pohvalio organizatora i sve radnike zadužene za pripremu slalomske staze koja je zbog sadašnjeg stanja i povoljne vremenske prognoze već danas i službeno dobila "zeleno svetlo" za predstojeće trke 4. i 6. januara 2015.
 
Organizatori rade punom parom kako bi Sljeme bilo potpuno spremno da ponovno ugosti najbolje svetske slalomašice i slalomaše kao i skijaške legende.

Ženska slalomska trka je na rasporedu u nedjelju, 4. januara – prva vožnja u 10.00 i druga u 12.45 h, nakon koje u 16.15 h sledi "Zagreb Ski Legends" humanitarna trka skijaških legendi, dok je muška trka u utorak, 6. januara - prva vožnja u 15.05 i druga u 18.10 h.

 

Galerija slika

Komentari