Vesti Skijaško trčanje, Rollerski - Anja Ilić najbolja na FIS trkama u Kruševu

Skijaško trčanje, Rollerski - Anja Ilić najbolja na FIS trkama u Kruševu

Kru[evo, MKD | 29.08.2016. | skijanje.rs
xc roll Krusevo 640

U Kruševu u Makedoniji protekolg vikenda 27 i 28. avgusta 2016. je održano FIS Roller ski takmičenje - letnja verzija skijaškog trčanja. Nordijci Srbije, Anja Ilić, Rejhan Šmrković, Miloš Milosavljević i Emir Hrkalović su ostvarili odlične rezultate.

U subotu je vožena Uphill trka od Krivogaštana do centra Kruševa. Muškarci su uzbrdo vozili 10km, a najbolji je bio domaći takmičar Stavre Jada. Od naših, Rejhan Šmrković je bio 4. a  Emir Hrkalović je zauteo 6. mesto. Miloš Milosavljević nije zvršio ovu trku.

Devojke su vozile uzbrdo na distanci od 5 km. Najbolja je bila naša Anja Ilić koja je za sobom ostavila ostale takmičarke iz Makedonije i Grčke.

U nedelju su i momci i devojke vozili gradsku trku na 3 km od izlaza iz Kruševa do Spomen kuće "Toše Proeski". Anja ilić je pobedom i u ovoj trci pokazala da je najbolja na Balkanu i da je na dobrom putu za osvajanje olimpijske norme za ZOI 2018.

I naši momci su bili najbolji, Rejhan Šmrković na prvom i Miloš Milosavljević na drugom mestu. Jučerašnji ponednik, makedonac Stavre Jada je zauzeo 4. mesto. Emir Hrkalović nije završio ovu trku.

Drugi dan FIS trke u Kruševu bio je još uspesniji nego prvi. Anja Ilić je, pobedama u obe trke, još jednom pokazala da je u izvrsnoj formi. Dobru formu takođe je potvrdio i naš olimpijac Rejhan Šmrković. Da ovaj vikend bude još bolji doprineo je i Miloš Milosavljević, koji je od nedavno u ovom sportu i koji je u svojoj prvoj FIS trci uspeo da dođe do drugog mesta i pokazao svima da se na njega mora računati u budućnosti!

 

Galerija slika

Komentari