Vesti Skijaški skokovi - Roman Kudelka najbolji u Lilehameru

Skijaški skokovi - Roman Kudelka najbolji u Lilehameru

Lillehammer, NOR | 07.12.2014. | b92
roman kudelkalile2014

Češki ski skakač Roman Kudelka trijumfovao je na petim individualnim skokovima u okviru Svetskog kupa, koji su održani u norveškom Lilehameru. Kudelka je do druge pobede ove sezone, a ujedno i u karijeri, došao sa 153,9 boda, odnosno skokom od 140 metara, pošto je druga serija bila otkazana zbog jakog vetra.

Drugo mesto, sa četiri boda manje, zauzeo je Slovenac Peter Prevc, dok je treći bio Mihael Hajbek, koji je bio samo pola boda iza.

Kao i dan ranije, vetar je zadavao velike probleme organizatorima, ali je Kudelka bio najbolji u tim uslovima, za metar dužim skokom od Prevca. Hajbek je imao najbolji skok od njih trojice, sa 141,5 metra, ali je zbog kompenzacije u bodovanju na kraju morao da se zadovolji trećim mestom.

Iza najbolje trojice sledili su Nemac Zeverin Frojnd, Simon Aman iz Švajcarske i dvojica domaćih takmičara Anders Fanemel i Anders Bardal. Nemac Markus Ajsenbihler je imao najduži skok dana, od 143 metra, ali je na kraju bio osmi, a najbolju desetoricu kompletirali su još jedan Nemac Marinus Kraus i Lauri Asikainen iz Finske.

Austrijanac Gregor Šlirencauer, koji je dan ranije ostvario 53. trijumf u karijeri, bio je tek 13, posle skoka od 132,5 metra.

Posle pet takmičenja, u generalnom plasmanu Svetskog kupa vodi Kudelka sa 290 bodova, ispred Amana sa 281 i Fanemela, koji ima 250.

Svetski kup u ski skokovima se nastavlja u ruskom Nižnjem Tagilu sledeće subote.

                 Foto: FIS

Komentari