Vesti Skijaški savez Srbije - Nerealni zahtevi tima nevene Ignjatović

Skijaški savez Srbije - Nerealni zahtevi tima nevene Ignjatović

Beograd | 16.10.2013. | Tanjug, b92
ssskzs16102013

Predsednik Skijaškog saveza Srbije Dimitrije Paunović ocenio je nerealnim zahteve za finansiranjem programa vođstva tima Nevene Ignjatović.

Iz njenog tima je pre nekoliko dana istaknuto da je primorana da prekine pripreme zbog neispunjavanja obaveza od strane vladajućeg tela srpskog skijanja.

„Skijaški savez Srbije može da finansira samo program koji je u skladu sa mogućnostima SSS. Zahtevi koje smo dobili od vođstva tima Nevene Ignjatović su nerealni“, rekao je Paunović.

Paunović je izneo podatke o sredstvima kojima raspolaže Skijaški savez Srbije.

„Na računu imamo četiri i po miliona dinara, od čega na dugove otpada oko četiri, tako da smo praktično na pozitivnoj nuli“, rekao je između ostalog Paunović.

Paunović je dodao da je za program finansiranja Nevene Ignjatović potrebno obezbediti 20.270 evra, dok se za plate njenih trenera od maja do decembra potražuje 24.000 evra.

„Nikakve dogovore mi nismo sklapali sa vođstvom tima Nevene Ignjatović o platama trenera. To je njihova privatna priča“, rekao je Paunović.

Prvi čovek srpskog skijanja podsetio je da je tek u julu preuzeo dužnost predsednika, a da je zatekao loše stanje u Savezu.

„Potrebno je pre svega da uvedemo racionalnost u sistem rada Saveza i to u skladu sa Zakonom o sportu i budžetu, kao i u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, jer nismo ovde došli iz ličnih interesa, već da bismo pomogli skijanju“, rekao je Paunović.

Paunović je dodao da će prvi naredni zadatak Saveza biti usvajanje pravilnika o finansiranju.

„Ranije je važilo pravilo u Savezu da sredstva dobijaju oni koji su najglasniji. Moramo da prekinemo sa tom praksom i ubuduće će glavni kriterijum za dobijanje sredstava biti pozicija na rang listi“, rekao je Paunović.

 

Galerija slika

Komentari