Vesti Skijaški savez jugoistočne Srbije - Seminar za merioce vremena

Skijaški savez jugoistočne Srbije - Seminar za merioce vremena

Niš | 24.11.2013. | Ski savez JI Srbije
SS JIS merioci 012640x389

Skijaški savez jugoistočne Srbije održao je u Nišu prvi seminar za merioce vremena na skijaškim takmičenjima. Seminar je održan na osnovu nedavne odluke Izvršnog odbora SS JIS, donete na sednici u Boru 26.10.2013., a okupio je devetoro sudija iz Majdanpeka, Bora, Pirota i Niša.

Domaćin seminara bilo je Preduzeće za industrijsku elektroniku DMV u Nišu, koje, osim ostalog, proizvodi merne uređaje po sistemu svetski poznate firme ALGE. Predavači na seminaru bili su diplomirani inženjeri Zoran Tasić i Nebojša Šarac, kao i Aleksandar Antonijević, predsednik Komisije SS JIS za sudije.

Seminar je organizovan u okviru sistematskog razvoja kadrovske infrastrukture u Skijaškom savezu jugoistočne Srbije. Zahvaljujući takvoj planskoj aktivnosti u poslednje tri godine, SS JIS sada ima šest tehničkih delegata, 11 merilaca vremena i više od 50 sudija, što je dovoljan volonterski potencijal za organizovanje planiranih desetak takmičenja u alpskom skijanju i snoubordu sledeće zime.

Takmičenja će se održati na Rajkovu (Majdanpek), Crnom vrhu (Bor), Staroj planini (Knjaževac), Vidliču (Pirot) i Besnoj kobili (Vranje).

 

Galerija slika

Komentari