Vesti Skijaške sudije - Poslednji sastanak u sezoni u utorak 21.aprila

Skijaške sudije - Poslednji sastanak u sezoni u utorak 21.aprila

Beograd | 17.04.2015.
skisudije640x389a

Poslednji sastanak skijaških sudija u sezoni 2014/15 će se održati u utorak 21.04.2015. godine u 20h u prostorijama Skijaškog saveza Srbije na adresi Svetozara Markovića 7, Beograd.

Pozivaju se sudije da dođu u što većem broju, i tom prilikom će biti analiziran goidišnji izveštaj Pododbora za sudije Skijaškog saveza Srbije, zajedno sa prispelim komentarima. Biće razmotrene i ideje na koji način i po kojim kriterijumima je najrealnije ubuduće formirati spiskove sudija za trke.

U protekloj sezoni Sudijski pododbor SSS je sudio i učestvovao u realizaciji 15 takmičenja u AL, SB i CC sektoru. Od toga je bilo 7 međunarodnih FIS i 8 domaćih takmičenja. Na svim takmičenjima na kojima su učestvovali, na osnovu izveštaja TD koji su dostavljeni Savezu i na osnovu Izveštaja Direktora takmičenja SSS, bila je posebna naznaka da je sudijski aparat dobro organizovan i da je odradio na najvišem nivou većinu takmičenja.

Sudijski pododbor je od oktobra 2014. godine, pa do danas održavao svakog utorka sastanke sudija. Na tim sastancima se pripremao kompletan sudijski aparat, obnavljajući potreba stručna znanja. U tom periodu se takođe vršila priprema i testiranje novih sudija i to u velikom broju (21 novi sudija), od kojih je i određen broj imao praktično testiranje i obuku na domaćim takmičenjima, a najbolji su nakon praktičnog polaganja uzeli učešće i na međunarodnim trkama. Na FIS trkama su smanjeni troškovi merenja vremena i obrade rezultata u odnosu na protekle sezone, jer sada naša ekipa sve to obavlja veoma uspešno bez angažovanja drugih ljudi iz regiona.

Pomenuta takmičenja su organizovana na zavidnom nivou ali često i uz velike napore i probleme, kako organizatora, radne grupe, tako i sudija.

 

Komentari