Vesti Skijališta Srbije - U četvrtak 12. januara počinje prvi Top ski vikend

Skijališta Srbije - U četvrtak 12. januara počinje prvi Top ski vikend

Kopaonik, Stara planina i Tornik | 10.01.2017. | skijalistasrbije.rs
top speed jan2017

Prvi Top ski vikend u ski centrima Kopaonik, Stara planina i Tornik na Zlatiboru počinje u četvrtak, 12. januara i traje do nedelje 15. januara. U okviru prvog ovogodišnjeg Top ski vikenda, skijaši i borderi koji se odluče da provedu produženi vikend na snegu u nekom od ski centara, mogu da iskoriste popust od 20 posto na trodnevne i četvorodnevne ski karte.

Skijališta Srbije, iz godine u godinu, organizuju niz promotivnih aktivnosti u kojima ljubiteljima zimskih sportova nude brojne pogodnosti u našim ski centrima. Top ski vikendi tradicionalno nailaze na odličan odziv skijaša i bordera, kojima se u vrhuncu sezone omogućavaju značajni popusti na ski karte.

Nakon ovog vikenda, skijaši i borderi mogu da iskoriste popuste u terminima od 26. do 29. januara, zatim od 23. do 26. februara,  do 9. do 12. marta i od 30. marta do 2. aprila.

Tokom Novogodišnjih praznika na stazama ovog skijališta skijalo je više od 28 hiljada skijaša, što je definitivno najbolji rezultat posećenosti koji je zabeležen na Kopaoniku.
 
Od 31. decembra do 5. januara, najpoznatiji srpski ski centar posetio je veliki broj domaćih i stranih gostiju, a odlično pripremljene staze, velika količina prirodnog i veštačkog snega, doprinela je da se postigne novi rekord u posećenosti.
 
Decembar mesec je za hotele na Kopaoniku bio veoma uspešan. Prema podacima MK Resorta, posećenost je povećana za 20 posto u odnosu na isti period prethodne godine. Najveći hotelski kompleks je samo u prvih pet dana janura ugostio više od 5000 gostiju u hotelima Grand i Angella sa depandansom Konaci-Sunčani vrhovi.
 
Od 5. januara je na Kopaoniku u rad puštena i žičara Gvozdac, pa je tako skijašima i borderima na raspolaganju 22 žičare i ski liftova. Pripremljeno je 36 ski staza i puteva, na kojima ima do 35 centimetara utabanog snega.

 

Galerija slika

Komentari