Vesti Skijališta Srbije - Tokom zime oboreni svi rekordi, kakvi su planovi?

Skijališta Srbije - Tokom zime oboreni svi rekordi, kakvi su planovi?

Beograd | 11.05.2017. | satplus.rs
Sat418 20042017 800x486

Nakon više od četiri meseca uživanja u zimskom sportovima na planinama Srbije, sezona je zvanično završena, a na Kopaoniku je trajala do 28. aprila 2017.
Šta je obeležilo ovu zimu, koliko skijaša je uživalo na snegu, da li su ski-karte zaista preskupe za naš standard, na koji način će rasteretiti gužve na pojedinim žičarama i šra će turisti moći da očekuju u letnjoj sezoni koja nam predszoji, planovi za naredni zimu...?

Na ova pitanja odgovor daje direktor JP Skijališta Srbije Dejan Ćika. Krajem aprila i početkom maja nekoliko listova je objavilo intervju sa njim, među kojima su Informer, Kurir, Srpski Telegraf. Jedan od intervjua je i za reviju SAT br.418 od 20. aprila 2017.

Na pitanja u vezi planova za letnju i narednu zimsku sezonu Dejan Ćika za reviju SAT navodi:

Pored garaže koju gradimo za narednu sezonu koja će sadržati 350 parking mesta, plan nam je da na Kopaoniku izgradimo novu stazu na Krčmaru, da osvetlimo Karaman greben za noćno skijanje, kao i dsa osvetlimo bob na šinama. Za leto će mo adrenalinske sadržaje Kopaonika obogatiti avantura parkom koji će biti namenjen deci i odraslima, sa brojnim zanimljivim preprekama koje predstavljaju pravu adrenalinsku atrakciju.

U ski centru Tornik na Zlatiboru postavićemo osvetljenje na multifunkcionalnom terenu i izgraditi svlačionice kao i veštačku stenu.

Takođe planiramo i teretane na Kopaoniku i Staroj planini kao i parterno uređenje na Zlatiboru i Kopaoniku.

O planovima za zamenu opterećenih ski liftova "Marine vode" i "Karaman" novim većeg kapaciteta, Dejan Ćika navodi da se najveći "čep" stvara se na Marinim vodama i zamena ove instalacije je među prioritetima. Svakako da imamo u planu dalju modernizaciju skijaške infrastrukture, ali to sve zavisi od finansijskih sredstava...

Vezano za novi ski i turistički kompleks "Vrhovi-Odvraćenica" na Goliji, direktor Dejan Ćika navodi da je Vlada taj projekat proglasila za Projekat od opšteg interesa i nacionalnog značaja. Njime se predviđa fazna izgradnja sadržaja sa planiranom izgradnjom jedne šestosede žičare, jednog četvoroseda, ski-lifta, ski poligona za obuku početnika i sa pratećim ski stazama u dužini oko 9,5 km.

Kompletan intervju pročitajte u štampanom izdanju revije SAT.

       Izvor: Sat br. 418 od 20.04.2017. 

 

Galerija slika

Komentari