Vesti Ski skokovi - Šlirencauer najbolji u Lilehameru

Ski skokovi - Šlirencauer najbolji u Lilehameru

Lillehammer, NOR | 07.12.2013. | b92.net
slirilile07122013

Austrijski ski skakač Gregor Šlirencauer došao je do druge pobede ove sezone, pošto je slavio na trećem Svetskom kupu, održanom u Lilehameru. Šlirencauer, koji je bio najbolji prošle nedelje u Kusamu, u norveškom ski centru je trijumfovao zahvaljujući skokovima od 105,5 i 97 metara, što mu je bilo dovoljno za 288,5 bodova.

Drugo mesto, sa dva boda manje, i skokovima od 99 i 100,5 metara, zauzeo je Japanac Taku Takeuči, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Rihard Frajtag iz Nemačke.

Takmičenje u Lilehameru obeležila su pomeranja kapija zbog jakog vetra, pa nisu svi skakači imali iste uslove, posebno zbog kompenzacija. Šlirencauer je na kraju ostvario 53. pobedu u karijeri, a iza njega, Takeučija i Frajtaga, našao se domaći skakač Anders Bardal, ispred Poljaka Macieja Kota i dvojice Nemaca Andreasa Velingera i Zverina Frojnda. Prvu desetoricu kompletirali su Robert Kranjec iz Slovenije, Norvežanin Rune Velta i Norijaki Kasai iz Japana.

Posle tri takmičenja, Šlirencauer na čelu generalnog plasmana Svetskog kupa ima 200 bodova, a prate ga Takeuči sa 159, i Velinger sa 136.

Naredni skokovi na programu su već u nedelju, takođe u Lilehameru, ali na velikoj skakaonici.

 

Komentari