Vesti Ski skokovi SK - Peter Prevc zabeležio je drugu pobedu u Engelbergu

Ski skokovi SK - Peter Prevc zabeležio je drugu pobedu u Engelbergu

Engelberg, SUI | 21.12.2015. | b92.net
prevc21122015

Slovenački ski skakač Peter Prevc zabeležio je drugu pobedu za dva dana, pošto je bio najbolji i na drugim skokovima u švajcarskom Engelbergu. Prevcu je to bio treći trijumf za samo osam dana, pošto je prethodno slavio u Nižnjem Tagilu, u Rusiji, što ga čini glavnim favoritom pred turneju „Četiri skakaonice“.

Mladi Slovenac je u Engelbergu broj svojih pobeda u Svetskom kupu doveo do devet, a do poslednje od njih je došao ukupnim skorom od 304,2 boda i skokovima od 138,5 i 142 metra. Drugo mesto, sa skoro 20 bodova zaostatka, zauzeo je Austrijanac Mihael Hajbek, dok je treći bio Kenet Gangnes iz Norveške.

Samo dan pošto je zajedno sa starijim bratom ispisao nove stranice istorije, Domen Prevc je zauzeo peto mesto.

Stariji Prevc je posle prve runde bio na čelu, ispred Gangnesa i još jednog Norvežanina Andrea Johana Forfanga, dok je Hajbek bio šesti. Austrijanac je imao sjajan skok od 135,5 metara u drugoj seriji i uspeo je da se zadrži na čelu kada su Norvežani došli na red, ali Prevcu niko nije bio ravan u Engelbergu.

Forfang je na kraju morao da se zadovolji četvrtim mestom, ispred mlađeg Prevca i dvojice Nemaca Zeverina Frojnda i Riharda Frajtaga. Među prvom desetoricom našli su se još jedan austrijski skakač Štefan Kraft, Andreas Velinger iz Nemačke i japanski veteran Norijaki Kasai, koji je dan ranije bio treći.

Prevc sada na čelu generalnog plasmana ima 564 boda, a slede ga Frojnd sa 399 i Gangnes sa 370.

U Svetskom kupu sada sledi pauza do turneje „Četiri skakaonice“, koja startuje 29. decembra u nemačkom Oberstdoftu.

 

Komentari