Vesti Ski skokovi - Pobeda Frojnda u Oslu, Štoh na domak Globusa

Ski skokovi - Pobeda Frojnda u Oslu, Štoh na domak Globusa

Oslo, NOR | 09.03.2014. | b92
Zeverin Frojndoslo2014

Nemac Zeverin Frojnd trijumfovao je na drugim skokovima u Oslu, dok je Kamil Štoh došao na korak od osvajanja Kristalnog globusa u Svetskom kupu.

Frojnd je na skakaonici Holmekolen ostvario četvrti trijumf ove sezone, a osmi u karijeri, ukupnim skorom od 265,4 bodova i skokovima od 132 i 130,5 metara.

Drugo mesto, sa 13 bodova manje, osvojio je Norvežanin Anders Bardal, dok je Štoh bio treći sa 20 bodova zaostatka u odnosu na Frojnda.

Štoh je zahvaljujući trećem mestu broj svojih bodova dva takmičenja pre kraja doveo do 1.320, i veliko iznenađenje bi bilo da ga neko od glavnih rivala pretekne posle letova na Planici. Slovenac Peter Prevc ima 1.152 boda na drugom mestu, dok je Frojnd treći sa 1.123 boda. Do kraja sezone na raspolaganju je još samo 200 bodova.

Poslednjeg dana takmičenja u Oslu Norijaki Kasai se našao iza najbolje trojice, a sledili su ga još aktuelni osvajač Svetskog kupa Gregor Šlirencauer i Karel Nurmsalu iz Estonije, kojem je to najbolji rezultat karijere. Među prvom desetoricom našli su se Čeh Roman Kudelka, Štefan Kraft iz Austrije, još jedan češki skakač Jakub Janda i Finac Ansi Koivuranta.

U Svetskom kupu sada sledi pauza zbog Svetskog prvenstva u ski letovima u češkom Harahovu, dok se elitno takmičenje završava na Planici, gde su letovi na programu 21. i 23. marta.

 

Komentari